Zwaar bevochten punt voor Groote Lindt in wedstrijd tegen vv Alblasserdam

02 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
Zwaar bevochten punt voor Groote Lindt in wedstrijd tegen vv Alblasserdam

ZWIJNDRECHT / ALBLASSERDAM - Na de eerste thuiswedstrijd (en overwinning) deze week de eerste uitwedstrijd. Op sportpark Souburgh wachtte één van de titelkandidaten: v.v. Alblasserdam.

Direct na het fluitsignaal start Alblasserdam fel en hard met als gevolg een overtreding op Pim Opraus. Na verzorging kan Pim de wedstrijd vervolgen maar zal in de eerste helft reeds worden gewisseld. Daarvoor was Alblasserdam op een 1-0 voorsprong gekomen door een vrije kopkans die dan ook fraai werd afgemaakt.

Na het doelpunt probeert Groote Lindt meer naar voren te voetballen en is inmiddels van de schrik bekomen. Doelpogingen van beide teams volgen in wat steeds meer op een vechtwedstrijd gaat lijken. Vanuit een duidelijk getrainde hoekschop komt Groote Lindt op gelijk hoogte. Na de voorzet van Silvano Domacassa weet Patrick Tukker de bal in de goal te tikken 1-1.

Vlak voor rust volgt er een gemene overtreding op Marc Görges die met een wond in het gezicht en een blauw oog het veld moet verlaten. Het is het minder vriendelijk geworden tussen de lijnen en een aantal opstootjes zijn het gevolg. Het kan niet anders dat beide teams tijdens de rust door de stafleden zijn aangesproken op hun gedrag aangezien de onvriendelijkheden zich minder voordoen.

Het blijft een wedstrijd met felle duels en overtredingen waarbij Groote Lindt van zich af blijft bijten en enkele kansen weet te creëren. De beste mogelijkheid is er echter voor Alblasserdam na een panna op de achterlijn. Het opvolgend schot wordt echter voorlangs het doel geschoten. Met een extra aanvaller probeert Alblasserdam de volle winst te behalen waarbij er voor Groote Lindt meer ruimte komt voor een snelle tegenaanval.

Dit plan valt echter in duigen na een tweede gele kaart, dus rood, voor één van de vier Alblasserdam-aanvallers. Groote Lindt houdt zich in de eindfase staande mede door een uitstekende redding van doelman Raymond Klootwijk die hiermee het punt voor Groote Lindt veilig stelde. Dankzij een uitstekende collectieve prestatie staat Groote Lindt na 2 competitiewedstrijden met 4 punten op een tweede plaats op de ranglijst.

Foto Jaap Zonnevijlle (VV Alblasserdam)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.