Week van de Veiligheid: 'Wat kunt u zelf doen'

05 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
Week van de Veiligheid: 'Wat kunt u zelf doen'

ZWIJNDRECHT - Samen met de politie organiseert de gemeente Zwijndrecht van maandag 9 oktober tot en met vrijdag 13 oktober de Week van de Veiligheid. Hiermee sluit Zwijndrecht aan bij de landelijke Week van de Veiligheid. Tijdens deze week worden er verschillende activiteiten georganiseerd rond het thema 'Wat kunt u zelf doen aan veiligheid'.

In elke wijk van Zwijndrecht houden de wijkagenten een speciaal spreekuur tijdens de Week van de Veiligheid. Heeft u vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid bij u in de buurt of wijk? Wilt u kennismaken met de wijkagent of gewoon een praatje maken? Het kan allemaal tijdens het speciale spreekuur op locatie van de wijkagent. Een overzicht van de spreekuren en de andere activiteiten is te vinden in het programma van de Week van de Veiligheid.

Wijkpreventie en Veiligheidsmarkt
Wilt u zelf ervaren wat een wijkpreventieteam doet? Loop dan vrijblijvend een ronde mee met een van wijkpreventieteams. Tijdens de Week van Veiligheid is er elke dag ergens in Zwijndrecht een ronde. Speciaal voor de inwoners van Heer Oudelands Ambacht is er op maandag 9 oktober een Veiligheidsmarkt in wijkcentrum 't Klankbord. Op deze avond zijn verschillende partijen aanwezig zoals wijkpreventie, politie, buurtWhatsAppp, het Nederlandse Rode Kruis, een bedrijf met informatie over hang- en sluitwerk en HartveiligWonen.

Voorlichting aan scholen en woonzorgcentra
De politie komt langs bij bewoners van woonzorgcentrum Nebo en Midden-Inn en geeft tips hoe u babbeltrucs herkent en het risico op een inbraak en woningoverval verkleint.
Ook bezoekt de politie zeven basisscholen in Zwijndrecht om voorlichting te geven over misbruik van de smartphone. Op donderdag 12 oktober is de politie samen met Diverz te gast bij het Loket om met jongeren in gesprek te gaan over alcohol, drugs en andere zaken die de
jongeren bezig houden.

Promotie Burgernet
Het Burgernetteam van de politie is op donderdag 12 oktober aanwezig op de weekmarkt bij winkelcentrum Walburg om Burgernet te promoten. En tussen 12.00 en 13.00 uur is burgemeester Dominic Schrijer aanwezig om met het winkelend publiek in gesprek te gaan.

Communicatie
Het programma van de Week van de Veiligheid is te vinden in het Stadsnieuws van h-a-h blad De Brug, editie 4 oktober 2017 en op www.zwijndrecht.nl.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.