Fietscontrole en tips tegen fietsdiefstal in Winkelcentrum Walburg

06 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
Fietscontrole en tips tegen fietsdiefstal in Winkelcentrum Walburg

ZWIJNDRECHT - Op zaterdag 7 oktober zijn de Fietsersbond, politie en gemeente aanwezig op winkelcentrum Walburg om uw fiets te controleren en tips tegen fietsdiefstal te geven. De speciale stand van de Fietsersbond is te vinden bij het carillon.

De Fietsersbond kijkt uw hele fiets na: is de bandenspanning goed, staat het zadel op de juiste hoogte, zit de fietsbel op de goede plaats, hoe staat het met de remmen, zijn de trappers niet versleten? En de verlichting: doet ie het wel of doet ie het niet? Met name in de wintermaanden is het van belang dat u zichtbaar bent voor het overige verkeer en uw fiets in goede staat verkeert.

Gemeente en politie geven tips tegen fietsdiefstal en delen registratiekaarten uit waarop alle belangrijke gegevens van de fiets ingevuld kunnen worden. Ook kunt u een kortingsbon afhalen voor de aanschaf van een tweede fietsslot. Met deze bon kunt u met 25% korting een tweede fietsslot aanschaffen bij FRS Fietsen (winkelcentrum Walburg) en Rijwielhandel Jos de Koning (winkelcentrum Passage).

Tips tegen fietsdiefstal
Om te voorkomen dat dieven er met uw fiets vandoor gaan, kunt u zelf een aantal maatregelen nemen.

- Gebruik twee verschillende kwaliteitssloten met elk een eigen sleutel. Het kost dieven namelijk meer tijd om twee aparte sloten met een loper te openen of te forceren. Zet uw fiets altijd ergens aan vast, zoals aan een fietsklem of hek. Zo kan uw fiets niet opgetild en meegenomen worden.

- Maak gebruik van een bewaakte stalling. Bij winkelcentrum Walburg kunt u uw fiets tijdens openingstijden gratis parkeren in de bewaakte stalling aan de Dollard (noordzijde) en aan de Wadden (zuidzijde). Op het Stationsplein (voorzijde) is de bewaakte fietsenstalling van de NS.

- Noteer belangrijke kenmerken van uw fiets en andere kenmerken, zoals merk, type, kleur. Het framenummer is vooral belangrijk als uw fiets onverhoopt toch gestolen is. Doe altijd aangifte.

Meer tips
Lees meer tips op www.stopfietsdiefstal.nu

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.