Muzikale hartstocht uit de regio in Kunstmin met nieuwe concertreeks Passie voor Muziek

06 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
Muzikale hartstocht uit de regio in Kunstmin met nieuwe concertreeks Passie voor Muziek

DRECHTSTEDEN - Zeventien koren en orkesten uit de regio Drechtsteden verzorgen het seizoen 2017/2018  op uitnodiging van Schouwburg Kunstmin passievolle optredens tijdens de concertreeks Passie voor Muziek.

Zondagmiddag 15 oktober vindt het eerste concert plaats in de Grote Zaal van Kunstmin. Aanvang 14:00 uur.

Kunstmin nodigde in juni alle koren, fanfares, orkesten, big-bands, oratorium verenigingen, gospelkoren, popkoren en harmonieorkesten uit om deel te nemen aan de unieke concertreeks Passie voor muziek. In plaats van tegen elkaar te strijden vinden per concert drie koren en/of orkesten elkaar op het podium van de Grote Zaal, om samen te musiceren. In samenspraak met de deelnemers is het programma samengesteld. Het uitgangspunt is verbinding, inspiratie en kennis uitwisseling.

Het eerste optreden verzorgen Vocal Group Route Sixteen, Stageband Jong-Holland en Popkoor B-Colourful het eerste concert:

Vocal Group Route Sixteen is een a-capellakoor uit Dordrecht bestaande uit veertig enthousiaste vrouwen. Zij hebben een veelzijdig repertoire met 4-stemmig gezongen Barbershop songs, Close Harmony- en Nederlandstalige nummers. Het koor zingt onder bezielende leiding van Marlous Luiten.

Stageband Jong-Holland uit Zwijndrecht is een enthousiaste groep muzikanten die geen enkele muzikale uitdaging uit de weg gaat. Op hun repertoire staat een gevarieerd repertoire van klassiek tot rock. De muzikale leiding is in handen van dirigent Bas Deckers.

Popkoor B-Colourful  Zwijndrecht is een kleurrijk popkoor. Het koor zingt moeiteloos verschillende muziekstijlen in het Nederlands en Engels onder leiding van Benson Walch.

Met Passie voor Muziek wil Kunstmin amateurmusici in Dordrecht en de regio met elkaar verbinden. De gezamenlijke Passie voor muziek is de bindende factor. Orkesten van verschillend pluimage vinden elkaar in een artistieke kruisbestuiving op het podium in Kunstmin.

De concerten Passie voor muziek vinden het komend theater- en concertseizoen plaats op zondagmiddag 15 oktober, 5 november, 11 februari, 18 maart en 15 april. Aanvang 14:00 uur.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.