Eerste heren team SV Conventus wint spannende wedstrijd

09 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
Eerste heren team SV Conventus wint spannende wedstrijd

ZWIJNDRECHT - Op zondag 8 oktober mocht het eerste herenteam van SV Conventus op een nat veld aantreden tegen het eerste team van Roda’71. De verwachting was dat het een spannende wedstrijd zou gaan worden. Roda stond in de competitie namelijk één plek hoger dan Conventus met twee punten meer en een wedstrijd meer gespeeld. Conventus begon sterk aan de wedstrijd en liep al snel uit naar een voorsprong van vier punten. Vanaf de het begin van de wedstrijd werd door Roda’71 de midden opbouw uit gedekt.

Hierdoor moest er een hoop steun komen van de buitenopbouwers. Hier had Conventus weinig moeite mee en daardoor zou er in de rust ook een stand van 8-6 in het voordeel van Conventus op het scorebord staan. De tweede helft begon Conventus sterk en wist daardoor Roda 71 van zich af te houden. Dit zou echter halverwege de tweede helft langzaam gaan inzakken Hierdoor kon Roda 71 steeds dichterbij komen. Ook wist Conventus niet te profiteren van de overtallige situatie, die ontstond door een 2 minuten tijdstraf van de tegenstander. Een rommelige verdediging en onnodig balverlies zorgden er ook voor dat Roda’71 met de snelle tegenaanval dichterbij wist te komen. Gelukkig pakten de mannen van Conventus de laatste vijf minuten het niveau weer op en wisten daardoor de schade te beperken. Uiteindelijk werd er in de laatste minuten weer sterk verdedigd en goed met elkaar samengespeeld in de aanval. Hierdoor wist Conventus deze spannende wedstrijd te winnen met 18-17. Daarmee passeert Conventus ook Roda’71 in de strijd om het kampioenschap en staan ze nu tweede.

Voor het tweede heren team van Conventus verliep de wedstrijd vandaag minder goed. Ze hadden moeite met het team van Oliveo dat in de competitie twee plekken boven Conventus staat. De heren begonnen met rommelig spel en hadden last van het natte veld. In de tweede helft begonnen ze sterk maar dit zou ook weer inzakken. Hierdoor hebben ze de tegenstander naar huis moeten laten gaan met de punten. Conventus verloor deze wedstrijd met 14-24.

Fotografie: Foto-credit: Kees Streefkerk / sv Conventus

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.