Nieuw verlies Eerste team van Pelikaan

09 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
Nieuw verlies Eerste team van Pelikaan

ZWIJNDRECHT / PAPENDRECHT - Na het zure verlies van vorige week hoopte iedereen op herstel in de wedstrijd tegen het gepromoveerde Drechtstreek. En dat leek er, zeker in het begin van de wedstrijd, wel naar uit te zien. In de 4e minuut was er een uitbraak van Pelikaan waarbij Sjoerd Opschoor, hij maakte zijn basisdebuut in de competitie, de vrije ruimte indook maar hij speelde het niet goed uit. Drie minuten later een goede voorzet van Stefano Garcia Tavares maar Jordy van Buren kreeg de bal verkeerd op zijn hoofd waardoor deze kans verloren ging. Ook Drechtstreek kreeg een mogelijkheid maar het schot ging over. Toch wel een beetje onverwacht kwam Drechtstreek op voorsprong. De inleiding was een goede aanval over hun linkerkant gevolgd door een lage voorzet en op een paar meter van de doellijn werd de 1-0 met een sliding gemaakt.

Na dat doelpunt gebeurde er weinig op het veld, Pelikaan had meer balbezit ook omdat Drechtstreek zich liet terugzakken en gokte op een counter. Maar ook de gelijkmaker van Pelikaan kwam enigszins onverwachts. De beste man van Pelikaan deze middag, Stefano Garcia Tavares, begon in de 35e minuut een avontuur langs een paar spelers van Drechtstreek, kwam in het strafschopgebied, draaide nog een keer om een speler heen en schoot de bal in de lange hoek langs de keeper en scoorde de 1-1, zijn eerste (fraaie) goal voor Pelikaan. Drechtstreek liet het er niet bij zitten en koos voor de aanval.

Eerst nog een kans die gestopt werd door Jeroen de Veij, die de geschorste Cas Hagman verving, daarna een voorzet van ex-Peli Randy Kroos die door Drechtstreek op de lat werd gekopt. De derde mogelijkheid was wel raak, na een paar missers in de verdediging van Pelikaan kwam diezelfde Randy Kroos vrij voor keeper Jeroen de Veij en schoof de bal in het doel: 2-1 en dat net voor rust, nooit een ideaal moment om achter te komen.

Pelikaan begon nog wel redelijk in de tweede helft. Sjoerd Opschoor kreeg een mogelijkheid nadat hij zich vrij speelde in de zestien maar zijn schot was te slap. Was de 2-1 net voor rust al een domper, de 3-1 in de 54e minuut was dat nog meer. Daarna zakte het niveau van de wedstrijd maar zeker ook het niveau van Pelikaan. Drechtstreek vond het wel best en leunde weer achterover en Pelikaan kon geen vuist meer maken ondanks een paar kansjes die het nog kreeg. De 4-1 een kwartier voor tijd was een logisch gevolg. Dat was ook de eindstand.

Een verdiende nederlaag voor Pelikaan, Drechtstreek was gewoon feller en won de meeste duels en was scherper voor de goal. Het slechte weer was geen excuus want daar hadden beide partijen last van. Volgende week een thuiswedstrijd tegen het 2 punten meer tellende Heukelum en tussendoor, dinsdag, een bekerwedstrijd thuis tegen buurman ZBC ’97 die fier ongeslagen bovenaan staat in de derde klasse. Geen wedstrijden die je zomaar wint dus zal het niveau omhoog moeten, de instelling beter om deze tegenstanders te verslaan.

Pelikaan speelde met de volgende spelers: Jeroen de Veij, Stefano Garcia Tavares, Mahmut Erol, Bart van Muijen, Adilson Dias de Barros, Achraf Bouchrit (85, Rodney Elmont), Erwin van Dis, Sjoerd Opschoor (65, Valeri Silva), Jeffrey Nossent (74, Jesper Nossent), Jordy van Buren en Jermain Bebrout.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.