Bart Deurloo pakt Brons op WK Turnen in Montreal

09 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
Bart Deurloo pakt Brons op WK Turnen in Montreal

ZWIJNDRECHT - In een sensationele rekfinale heeft O&O-turner Bart Deurloo bij de in Montreal – Canada gehouden Wereldkampioenschappen turnen beslag gelegd op het brons, achter Epke Zonderland (Topsport Noord – Heerenveen) die het zilver voor zich opeiste.

Bart kwam na een net uitgevoerde oefening tot een score van 14,200, slechts 0,033 minder dan Epke die door de jury met 14,233 punten werd gewaardeerd. Het goud was uiteindelijk voor de Kroaat Tin Srbic (14,433).

De twee Nederlanders vielen in Montreal vooral op met hun vluchtcombinaties.
Bart turnde in het begin van zijn oefening de combinatie Kovacs-Cassina en vervolgde later met een Kolman en een Yamawaki. Hij sloot zijn oefening af een nette dubbele steksalto met dubbelschroef.
Epke liet vriend en vijand schrikken met zijn Cassina-Kovacs combinatie door de Kovacs met slechts één arm op te vangen.  Hij wist wel door te turnen en vervolgde zijn oefening nog met de Kovacs gestrekt en de Kolman.  De fout kostte hem uiteindelijk de titel.

Nooit eerder wonnen twee Nederlanders een medaille in dezelfde WK-finale.

Gerelateerde wijken:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.