Gemeente wil werken aan een toekomstbestendig Zwijndrecht

12 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
Gemeente wil werken aan een toekomstbestendig Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT - Sluitende begroting 2018. De economische situatie ontwikkelt zich positief. Het financieel perspectief biedt kansen voor het college van B&W en de gemeenteraad van Zwijndrecht om verder te werken aan een toekomstbestendige gemeente. Samenwerking met bewoners, bedrijven, verenigingen en instellingen staat daarbij centraal.

"Voorwaarde voor een succesvolle aanpak is een solide financieel beleid. De begroting 2018 is sluitend, overigens zonder extra ruimte. Maar we zijn in staat om tegenvallers op te vangen", zegt wethouder Aaike Kamsteeg (Financiën). "De uitkering van de rijksoverheid valt nu wat gunstiger uit dan we in het voorjaar nog verwachtten. Dit betekent dat we een aantal kwetsbaarheden van Zwijndrecht van passende maatregelen kunnen voorzien, met name op sociaal-economisch terrein. Daarnaast kunnen we positieve punten van onze gemeente versterken."

Gerichte aanpak
Met het intensiveren van een gerichte buurtaanpak, het bestrijden van armoede en kindermishandeling en extra aandacht voor het jongerenwerk ontstaat een vitaler Zwijndrecht.

Economisch programma
Met een vernieuwd economisch programma werkt de gemeente samen met het bedrijfsleven aan een sterker Zwijndrecht met meer werkgelegenheid.

Aantrekkelijker
Een goed onderhouden openbare ruimte en vernieuwde speelplekken maken het wonen in Zwijndrecht aantrekkelijker. De verdere ontwikkeling van recreatiegebied Hooge Nesse maakt het plezierig om er te verblijven. De gemeente heeft bij alle onderwerpen aandacht voor duurzaamheid in de volle breedte.

Lokale belastingen
Het college van B&W stelt aan de gemeenteraad voor om de stijging van de lokale lasten (OZB, rioolheffing en afvalstoffenheffing) beperkt te houden. Vooralsnog kan volstaan worden met een aanpassing aan de verwachte inflatie in 2018 van 1,4 procent. Alleen voor de rioolheffing is meer nodig (drie procent) op basis van een nieuw gemeentelijk rioleringsplan. Alle huishoudens ontvangen in 2018 een tegemoetkoming in de woonlasten van € 22.

Meer lezen
Meer over de begroting is te lezen op de website van de Gemeente Zwijndrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.