Succesvolle feestweek Dilemma

13 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
Succesvolle feestweek Dilemma

ZWIJNDRECHT - Met een week lang verschillende activiteiten vierde Stichting Het Dilemma eind september het 15-jarig jubileum. Een karikatuurtekenaar, een tropical night met professionele  cocktailshakers en een spellenavond met Hollandse hapjes, er was voor ieder wat wils. Uiteraard alles alcoholvrij, want Het Dilemma schenkt geen alcohol in de feestlocatie Coffeeshop Xpresso. Met bijna 3300 bezoekers bestempelt Het Dilemma de feestweek tot een groot succes.

Opening
Rond een uur of twee op maandag 25 september opende directeurbestuurder Wouter van Egmond de feestweek. Zichtbaar trots sprak hij zijn team toe. Wat kan er veel gebeuren in 15 jaar.  Van pionieren met iets totaal nieuws tot een volwassen bedrijf. En dat in een branche die erg onderhevig is aan de veranderende visie van de Rijksoverheid. Het gedoogbeleid is niet zaligmakend. De voorkant -de verkoop van softdrugs- is weliswaar geregeld, maar de achterkant - de inkoop van softdrugs- niet. Dat zijn al 15 jaar noodzakelijke activiteiten die niet gereguleerd zijn. Voor de komende jaren heeft Het Dilemma dus nog wel een grote wens. Maar eerst een toost met alcoholvrije bubbels om de feestweek als team goed te beginnen. Een behoorlijk aantal bezoekers staat dan al te wachten voor de deur. Mooie dames in bijzondere champagne- en cupcakejurken, verwelkomen de gasten.

Toveren
'Je staat er met je neus bovenop, maar je begrijpt er echt niets van', legt Kitty Schaap de magie van de goochelaar Tim Slaats van Holland's Got Talent uit. Tim luisterde de donderdagavond van de feestweek in Xpresso op. De bezoekers reageerden erg enthousiast volgens Kitty. Zowel op de goochelaar als op de rest van de feestelijkheden. Kitty is shopmedewerker en organisator van de feestweek. 'Je merkt in zo'n week dat onze vaste gasten speciaal komen voor de feestelijkheden. Regelmatig vragen ze wanneer een activiteit begint, zodat ze daar hun planning op kunnen aanpassen', aldus Kitty.

Sfeervol
De entertainment en de versieringen zorgden voor veel gezelligheid in Coffeeshop Xpresso. Niet dat het er anders niet sfeervol is. Xpresso is juist een plek waar uiteenlopende mensen gebroederlijk naast elkaar zitten, de krant lezen, een kopje koffie of thee drinken en cannabis consumeren. In de afgelopen 15 jaar is Het Dilemma uitgegroeid tot een voorbeeld voor vele gemeentes op nationaal en internationaal niveau. De fijne plek zorgt ervoor dat cannabisconsumenten voor Xpresso kiezen. Dat scheelt een hoop overlast op straat. Daarvoor is Stichting Het Dilemma 15 jaar geleden in het leven geroepen, om het softdrugsgebruik in Zwijndrecht in goede banen te leiden. Dat is goed gelukt door de exploitatie van Coffeeshop Xpresso. Bezoekers komen er graag. En in de feestweek blijven ze gewoon nog wat langer hangen. Het Dilemma sloot de feestweek af met een gezellige barbecue voor de 16 medewerkers.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.