Voorzorgsmaatregelen omtrent treurwilligen Officiersvliet

18 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
Voorzorgsmaatregelen omtrent treurwilligen Officiersvliet

ZWIJNDRECHT - Uit recent onderzoek is gebleken dat de vier treurwilgen aan de Offiiersvliet er slecht aan toe zijn. De bomen bevatten veel vraatschade en rotte plekken en de bladbezetting is in veel delen van de kroon erg dun.

Een wilg heeft recentelijk nog een aantal zware gesteltakken (zware takken in kroon van de boom) verloren.

Er wordt aanvullend onderzoek gedaan om te bepalen of de wilgen gekapt moeten worden of andere maatregelen mogelijk zijn. Om de huidige situatie veilig te stellen voor takbreuk, zijn per direct bouwhekken om de bomen geplaatst.

Het risico op takbreuk schat de gemeente (te) hoog in en ze nemen hier liever geen risico’s mee gedurende de looptijd van het tweede onderzoek.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.