Vertrouwen van inwoners toegenomen

26 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
Vertrouwen van inwoners toegenomen

ZWIJNDRECHT - Zwijndrecht is op de goede weg. Het vertrouwen van inwoners in de gemeente is toegenomen. Waar eerst rond de 75% van de inwoners redelijk of volledig vertrouwen in de gemeente had, lijkt zich dit nu te stabiliseren op ongeveer 80%. Ook de waardering voor de gemeentelijke informatie scoort een ruime voldoende. Dit blijkt uit het onderzoek naar de communicatie en het bestuur, uitgevoerd door het Onderzoekcentrum Drechtsteden.

"Het verbeteren van het vertrouwen is een belangrijke doelstelling uit het Raadsprogramma 2014-2018 en de Agenda 2018. Ik kijk tevreden naar de uitkomst van dit onderzoek waaruit blijkt dat het vertrouwen van onze inwoners in de gemeente is toegenomen. We blijven inzetten op verdere verbetering en het contact met elkaar", aldus burgemeester Dominic Schrijer.

Verbeterpunten
Een belangrijk aandachtspunt blijft het betrekken van inwoners en de inspraakmogelijkheden. Inwoners wensen tweerichtingsverkeer. De responsiviteit van de gemeente is een belangrijke basis voor vertrouwen. Ongeveer tweederde van de Zwijndrechtse inwoners wil betrokken worden bij beslissingen van de gemeente. Manieren hiervoor zijn opinieonderzoek, informatiebijeenkomsten of consultatiebijeenkomsten. Thema's waarover men met de gemeente in gesprek zou willen gaan betreffen vooral onderwerpen uit de leefomgeving, zoals onderhoud, groen, parkeren, verkeer en speelvoorzieningen.

Onderzoek in zes gemeenten
De zes gemeenten in de Drechtsteden vinden het belangrijk om de opinie van hun inwoners over communicatie en het bestuur te weten. Welke informatiekanalen worden het meest gelezen en welke hebben de voorkeur? Zijn inwoners geïnteresseerd en voelen zij zich betrokken bij het beleid van de gemeente? Het Onderzoekcentrum Drechtsteden voerde dit onderzoek naar communicatie en bestuur inmiddels voor de vierde keer uit en het is binnen de Drechtsteden gezamenlijk opgepakt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.