Nieuwe directeuren kindcentra PIT: 'Kinderen het beste bieden'

27 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
Nieuwe directeuren kindcentra PIT: 'Kinderen het beste bieden'

ZWIJNDRECHT - Drie Zwijndrechtse christelijke kindcentra van PIT kinderopvang & onderwijs hebben een nieuwe directeur. Arjan Vis verruilde op christelijk kindcentrum Juliana zijn functie van teamleider voor die van directeur kinderopvang & onderwijs. Arjan van Sprang is de nieuwe directeur onderwijs van kindcentrum De Brug en kindcentrum De Kim. Beiden begonnen hun onderwijsloopbaan als leerkracht.

Bloei
Arjan Vis startte bij PIT in 2009 bij Impuls en stapte na drie jaar over naar Juliana. Daar combineerde hij vervolgens zijn functie als leerkracht met die van teamleider en deed ook nog de opleiding tot directeur primair onderwijs. Vorig jaar werd hij fulltime teamleider en sinds 1 juni is hij directeur kinderopvang & onderwijs van het kindcentrum. “Het team gaat ervoor om van Juliana een integraal kindcentrum of ikc te maken waar we werken aan de ontwikkeling van 2- tot 13-jarigen. Daarbij vinden wij sociale veiligheid belangrijk zodat iedereen zich prettig voelt en tot bloei kan komen. Verder werken we thematisch van de peutergroep tot en met groep 8. Vanaf groep 4 gebruiken we hiervoor de methode Alles in 1. Ons doel is een lerend ikc worden waar we de kinderen steeds het beste bieden. Kinderen en collega’s helpen in hun ontwikkeling geeft me voldoening. Dat ik daarin een rol kan spelen, vind ik het leukste aan mijn werk.”

Ouders
Arjan van Sprang begon bij PIT in 2002 bij De Brug. Bij de groepen die hij had, lag de nadruk op de bovenbouw. In 2011 startte hij met de tweejarige opleiding tot directeur primair onderwijs, werd bovenbouwleider en stapte in 2015 over naar Het Akkoord. Aanvankelijk combineerde hij zijn werk als teamleider met dat van leerkracht van groep 8 en later van groep 4 en de kleutergroep. “Kleuters zijn echt zo leuk en hun ontwikkeling gaat razendsnel. Vervolgens werd ik waarnemend directeur op Het Akkoord en per 1 oktober ben ik benoemd tot directeur onderwijs van De Brug en De Kim. Ik ben me nog aan het inwerken, maar de teams van zowel De Brug als De Kim blijven volop in beweging zodat de kinderen maximaal hun talenten kunnen ontdekken en ontplooien. Daarom zetten we de schouders onder de vorming van integrale kindcentra. Ons doel is het beste uit ieder kind halen en daarbij werken we goed samen met de ouders.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.