Pelikaan boekt royale uitzege bij Brederodes

30 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
Pelikaan boekt royale uitzege bij Brederodes

ZWIJNDRECHT - De vraag die iedereen bezig hield was hoe zou Pelikaan zich presenteren na de eerste zege van vorige week tegen SVW. Zou het het niveau van voor die wedstrijd zijn of het niveau van die wedstrijd zelf. Gelukkig werd het het laatste.

De eerste helft leek het daar nog niet helemaal op, Pelikaan liet zich een beetje terugzakken en probeerde via snelle aanvallen over de vleugels het vijandelijke doel te bereiken. Het balbezit was ongeveer gelijk maar Pelikaan was gevaarlijker. Brederodes kreeg de eerste mogelijkheid, uit een vrije trap vloog de bal over het doel van Jeroen de Veij, die verdienstelijk de geblesseerde Cas Hagman verving.

De eerste mogelijkheid van Pelikaan werd wel gepromoveerd tot een doelpunt. Nadat de bal op het middenveld wat heen en weer ging kwam de bal bij Jermain Bebrout terecht, hij trok naar voren en gaf een pass naar Jordy van Buren die daardoor, met een tegenstander in zijn nek, alleen voor de keeper verscheen maar omdat de hoek lastig was speelde hij breed naar Anouar Saïd die geen moeite had om de 0-1 in het doel te schieten.

Drie minuten later was de marge bijna verdubbeld. Door een voorzet van Anouar Saïd ontstond er een scrimmage vlak voor de keeper, Rowdy Nossent stond het dichtstbij maar kon de bal net niet het juiste zetje geven. Weer drie minuten later een goede aanval van Pelikaan. Na een paar kopduels op het middenveld gaf Erwin van Dis een ferme kopbal naar voren maar er was niemand die er op reageerde. Daardoor ging Erwin van Dis achter zijn kopbal aan richting het doel van Brederodes.

Ook nu was de hoek lastig en legde hij de bal breed op Anouar Saïd maar helaas kwam de bal achter hem en was het gevaar uit de aanval. Ongeveer 10 minuten voor rust liet Brederodes ook nog even zien dat het meedeed. Een scherpe lage voorzet op het doel van Jeroen de Veij werd gelukkig voor Pelikaan door iedereen gemist. Dit speldenprikje was de opmaat voor de gelijkmaker. Balverlies van Pelikaan op het middenveld leidde tot een pass op één van de aanvallers van Brederodes die zich vrij speelde en alleen voor Jeroen de Veij de 1-1 binnenschoot. Sneu voor Pelikaan die genoeg kansen kreeg om de score uit te breidden maar uit de eerste de beste kans van Brederodes viel de 1-1. Dat is ook een kwaliteit. De 1-1 was tevens de ruststand.

Pelikaan kwam goed uit de kleedkamer. Uit de eerste aanval was het Jordy van Buren die op de paal schoot. Het eerstvolgende gevaar kwam pas in de 65e minuut. De tien minuten eerder ingevallen Sharog Susani kreeg een afvallende bal voor zijn voeten. Hij controleerde de bal en schoot deze met een magistrale lob over de toch niet kleine keeper heen en dat betekende 1-2. Twee minuten later de 1-3. Een snelle uitval ingeleid door Anouar Saïd die de bal passte naar Sharog Susani. Zijn voorzet kwam terecht bij de weer naar het doel gelopen Anouar Saïd die het leder onberispelijk achter de keeper van Brederodes schoot.

Vijf minuten later weer een prima aanval van Pelikaan. Erwin van Dis passte op de vrijgelopen Jordy van Buren die op de achterlijn twee man uitspeelde en een voorzet gaf die door Anouar Saïd werd ingeschoten maar dit keer redde de keeper met zijn voet. In de 78e minuut een misschien beslissend moment in de wedstrijd. Via een klutsbal dreigde er een aanvaller van Brederodes alleen richting Jeroen de Veij te gaan. De aanvaller werd bij zijn nek gegrepen door Bart van Muijen. Gelukkig net buiten de zestienmeter maar wat oordeelde de scheidsrechter, geel of rood. Gelukkig voor Pelikaan werd het geel omdat de scheidsrechter vond dat er nog een verdediger in de buurt meeliep en het daardoor geen doorgebroken speler was.

Als er een rode kaart was gegeven had daar ook niemand over geklaagd. De vrije trap ging over het doel. In de 85e minuut kreeg Sharog Susani een vrije trap te nemen. De bal kwam bij Erwin van Dis terecht die deze in de handen van de keeper schoot. Hieruit wilde Brederodes een aanval opzetten maar deed dit niet goed. Op een meter of 35 kwam de bal voor de voeten van Sharog Susani en hij zag dat de keeper bijna naast zijn doel stond en schoot van deze verre afstand de bal op een prachtige wijze over en langs deze keeper: 1-4. Hiermede was de wedstrijd beslist maar het was nog niet het slotakkoord van Pelikaan. In de laatste minuut van de officiële speeltijd gaf Sharog Susani een dieptepass op Jordy van Buren die de bal voorzette op Anouar Saïd. Hij schoot tegen de keeper aan en de terugspringende bal kwam in het bezit van Erwin van Dis die de eindstand op 1-5 bepaalde. Door betrokken te zijn bij alle doelpunten in de tweede helft revancheerde Sharog Susani zich op de reservebeurt van vorige week op de enige juiste manier, op het veld.

Een eclatante en verdiende zege van Pelikaan die deed denken aan de 1-7 van vorig seizoen bij Alexandria ’66 maar ook aan andere (uit)wedstrijden van vorig seizoen. Met z’n allen ervoor vechten en als iedereen zich voor 100% blijft inzetten komen de resultaten vanzelf want voetballen kunnen ze wel. Aan de andere kant is iedereen benieuwd hoe het zal gaan in de volgende thuiswedstrijd tegen Hardinxveld waar dat vorig en huidig seizoen te vaak misging.

Deze 13 spelers kwamen in Vianen op het veld: Jeroen de Veij, Achraf Bouchrit, Bart van Muijen, Rowdy Nossent, Valeri Silva (55, Mahmut Erol), Stefano Garcia Tavares, Adilson Dias de Barros, Jordy van Buren, Erwin van Dis, Jermain Bebrout (55, Sharog Susani) en Anouar Saïd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.