Handbalheren sv Conventus komen net tekort in openingswedstrijd zaalseizoen

30 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
Handbalheren sv Conventus komen net tekort in openingswedstrijd zaalseizoen

ZWIJNDRECHT - De handbalheren van sv Conventus hebben tijdens het openingsweekend van het zaalseizoen net achter het net gevist. Het team kwam uiteindelijk twee punten tekort, na eerder in de tweede helft er vijf achter te hebben gestaan.

Het eerste herenteam speelde zondag in Hoogvliet de eerste wedstrijd van het zaalseizoen tegen ETC, een tegenstander waar het altijd spannend tegen is. Dit zou zondag niet anders zijn: beide teams bleken in de openingsfase erg aan elkaar gewaagd en gingen tot 7 – 7 volledig gelijk op. Vooral in de verdediging stonden de Zwijndrechtse heren sterk, maar aan het eind van de eerste helft slopen er teveel aanvallende foutjes in het spel, met enkele break-outs en twee punten achterstand als gevolg. Met rust stond er dan ook een 11 – 9 achterstand op het scorebord.

Conventus kwam in de tweede helft bijzonder lastig uit de startblokken, met de achterstand die in de openingsminuten opliep tot 14 – 9. Tot overmaat van ramp zou vaste keeper Jordy Vreugdenhil geblesseerd uitvallen, met Patrick de Ruiter als zijn vervanger. Dit motiveerde de verdediging dusdanig dat ETC grote problemen kreeg om te scoren, waardoor de achterstand zelfs slonk tot slechts 21 – 20 met nog een minuut te gaan. Conventus probeerde nog de gelijkmaker te maken, maar leed daarbij balverlies, waar ETC optimaal van profiteerde door de 22 – 20 te maken. Hiermee eindigde de spannende strijd in een nipte nederlaag voor het team dat dit keer éénmalig door Leo Biesbroek en Dick van Beek gecoacht werd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.