Albatros actief in bekerstrijd en op Klinktoernooi

30 oktober 2017 door Hennie van der Zouw
Albatros actief in bekerstrijd en op Klinktoernooi

ZWIJNDRECHT - De korfballers van Albatros S1 en D1 hebben de eerste ronde van de bekercompetitie winnend afgesloten. In Bleiswijk waren beide teams te sterk voor de concurrentie van Weidevogels.

D1 gaf het goede voorbeeld en won haar wedstrijd met 3-29. Het vlaggenschip had aanvankelijk wat meer moeite, maar stelde in de tweede helft orde op zaken. Een 12-7 achterstand werd omgebogen naar een 21-29 overwinning en dus gaan beide teams weer in de lotingspot voor de tweede ronde van de Zuid-Holland Korfbalcup.

Zaterdag jl. werd er volop geoefend door de Zwijndrechtse korfbalteams. Voor de selecties van Albatros, Merwede, Kinderdijk en het Berchemse Minerva stond de 3e editie van het Klinktoernooi op het programma. Voor het eerst werd het toernooi alleen op zaterdag gespeeld maar evenals in de vorige edities stond hoofsponsor Ingenieursbureau Klink garant voor het prijzengeld en het verwennen van de spelers en scheidsrechters.

De openingswedstrijd tussen gastheer Albatros en Kinderdijk leverde niet het gewenste spektakel op. Albatros maakte in de tweede helft een 10-15 achterstand goed, maar zag toen Kinderdijk opnieuw uitlopen en kon het gaatje niet meer dichten: 18-19. De Belgische ploeg van Minerva leek van het Sliedrechtse Merwede te gaan winnen, maar stortte in het tweede deel helemaal in.

De finale tussen de regiogenoten Kinderdijk en Merwede werd een hele leuke en spannende strijd. Uiteindelijk mocht Merwede na de 22-21 zege de wisselbeker en de cheque van € 250,-- in ontvangst nemen. De strijd om de 3e plaats werd redelijk gemakkelijk beslist in het voordeel van Albatros: 24-12 tegen het uitgebluste Minerva.

Voorzitter Max van de Pol reikte na afloop van de finale aan alle teams de felicitaties en de prijzen uit waarna in de kantine nog een gezellig feest voor deelnemers en publiek plaatsvond.

Voorafgaand aan de finales werd Albatrosser Leo Witteveen gecomplimenteerd met het volmaken van tien jaar fluiten als bondsscheidsrechter.

Deze week en zaterdag staan er opnieuw oefenwedstrijden gepland. De zaalcompetitie gaat op zaterdag 11 november van start.

Foto: de teams van Albatros, Kinderdijk, Merwede en Minerva streden op het Klinktoernooi

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.