Gelijkspel voor Pelikaan in Hardinxveld

06 november 2017 door Hennie van der Zouw
Gelijkspel voor Pelikaan in Hardinxveld

ZWIJNDRECHT - Over een gelijkspel is er altijd meer te schrijven dan bij een overwinning of nederlaag. Was het een gelijkspel volgens de verhoudingen, wie had de meeste aanspraak op de overwinning of wie is het meest gelukkig met dat ene punt. Feit is in ieder geval dat je weinig opschiet met een punt in tegenstelling tot de drie punten bij een overwinning. En dat is wat beide ploegen Pelikaan en Hardinxveld eigenlijk nodig hadden om uit de onderste regionen weg te komen. Beide ploegen hadden respectievelijk 7 en 4 (1 wedstrijd minder gespeeld) punten en dan heb je echt drie punten nodig om aansluiting te vinden met het linker rijtje. Nu blijven beide ploegen in het rechter rijtje hangen.

In de eerste helft gebeurde er niet heel veel en waren beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd hoewel Pelikaan meer balbezit en meer aanvallende intenties had. Zoals zo vaak viel het eerste doelpunt vrij onverwacht. Pelikaan kreeg een vrije trap te nemen op een meter of 25 van het doel van Hardinxveld. En wie anders dan Sharog Susani nam plaats achter de bal. Ook dit keer maakte hij het waar en schoot de bal in de kruising met een klein beetje hulp van de keeper, 1-0 voor Pelikaan. Een korte periode na dat doelpunt zette Hardinxveld even aan en kreeg het een mogelijkheid maar het schot ging over.

Maar ook Pelikaan kreeg een mogelijkheid. Een fraaie actie van Adilson Dias de Barros die een paar spelers het bos instuurde en een prachtig schot afleverde wat richting kruising ging maar de keeper van Hardinxveld kreeg dit keer wel zijn hand er goed tegen aan en tikte de bal over het doel. Na ruim een half uur kwam ook het doelpunt van Hardinxveld onverwacht. Een verre voorzet van de linkerkant werd ingekopt door hun lange spits en de bal verdween met een boogje over keeper Cas Hagman in het doel. Een tegenvaller voor Pelikaan. Nog één gevaarlijk moment voor het doel van de tegenstander want een ver schot van Valeri Silva ging rakelijks langs de verkeerde kant van de paal. Het bleef bij 1-1 met de rust.

Pelikaan maakte in de tweede helft zijn ambities waar en koos voor de aanval en dat leverde direct succes op. Een goede aanval gevolgd door een verre voorzet van rechts van Stefano Garcia Tavares en de bal belandde aan de linkerkant van het strafschopgebied waar Jordy van Buren klaarstond om de bal met zijn linker (chocolade) been prachtig in te schieten: 2-1. Daar waar de verhoudingen in het veld in de eerste helft enigszins in evenwicht waren, was dat, zeker in het eerste gedeelte van de tweede helft, niet het geval want het was alleen maar Pelikaan wat de klok sloeg. Na een kwartier in de tweede helft kreeg Pelikaan vier mogelijkheden achter elkaar in een tijdsbestek van 10 minuten. Eerst een goede pass van Mahmut Erol op Jermain Bebrout maar zijn voorzet miste de juiste richting.

Een minuut later gaf Sharog Susani een prima voorzet maar dit keer plukte de keeper de bal voor de voeten van Jordy van Buren weg. Toen een mooi aangesneden vrije trap van weer Sharog Susani die het midden hield tussen een bal direct op doel en een voorzet maar deze werd door iedereen gemist. Kort hierna een aanval via Anouar Saïd met een korte pass op Jermain Bebrout die een schietkans kreeg maar zijn gekraakte schot ging net naast. Geen 3-1 maar na 70 minuten wel 2-2. Hardinxveld kreeg een vrije trap te nemen op ongeveer dezelfde plek waar Sharog Susani de 1-0 scoorde. En ook nu werd er vanaf deze plek gescoord. En weer verdween de bal in de bovenhoek en dus ook weer gelijk, 2-2. De laatste 20 minuten kon de wedstrijd alle kanten op, beide ploegen gingen voor de winst en er ontspon zich een spannende slotfase met kansen over en weer. Waarbij gezegd moet worden dat de beste kansen voor Hardinxveld waren maar die hadden het vizier in deze fase niet op scherp staan. Het bleef bij 2-2.

Gezien het balbezit, het aanvallende spel en de kansen die het kreeg zou Pelikaan het meeste recht hebben op de overwinning maar zo werkt het nu eenmaal niet. Je moet toch echt één doelpuntje meer maken dan de tegenstander en dat is niet gelukt. Hardinxveld zal het meest content zijn met dat ene puntje alhoewel het ook zijn kansen heeft gehad om te winnen.
Volgende week geen competitie maar een bekerwedstrijd uit tegen Oranje Wit, voormalig tegenstander in de periode van de eerste klasse.
Deze 13 spelers maakten hun opwachting: Cas Hagman, Stefano Garcia Tavares, Achraf Bouchrit, Valeri Silva, Mahmut Erol, Adilson Dias de Barros (78, Jesper Nossent), Rowdy Nossent, Sharog Susani, Jordy van Buren, Anouar Saïd en Jermain Bebrout (71, Erwin van Dis).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.