Succesvolle start van zaalcompetitie voor korfballers Albatros

13 november 2017 door Hennie van der Zouw
Succesvolle start van zaalcompetitie voor korfballers Albatros

ZWIJNDRECHT - Op zaterdag 11 november ging voor de korfballers de zaalcompetitie van start. De korfballers van het Zwijndrechtse Albatros waren op deze eerste zaalzaterdag heel succesvol. Van de 32 wedstrijden werden er maar liefst 18 gewonnen en waren er ook nog eens vijf gelijke spelen.
De senioren van Albatros waren goed in vorm, want geen enkel team verloor. Het 1e speelde een duel op het scherpst van de snede tegen het Voorburgse VEO en draaide een 15-18 achterstand in de laatste vijf minuten nog om naar een puntendeling.

Mattijs Punt werd met acht treffers topscorer.

Albatros 2 lijkt de ellende van de veldcompetitie achter zich te hebben gelaten. Fris en gedreven spelend werd VEO 2 met 24-17 weggezet. Uitblinker en topscorer met 11 doelpunten werd Jasper den Toom. Het 3e speelde een nachtwedstrijd in Sliedrecht en mocht rond de klok van kwart over tien twee punten bijschrijven: 13-16. De dames van de drielingen waren het best op schot met 11 treffers.

Albatros 4 klopte Twist 4 netjes met 12-14 en het kleinst mogelijke verschil was er tussen Albatros 5 en Merwede 5: 19-18. Ook Albatros 7 en 9 zijn goed van start gegaan met winst op ACKC 3 (15-18) en NIO 3 (16-27).

Bij de A-teams was er winst voor A2 en A4 al waren de doelpunten schaars: respectievelijk 8-6 tegen Twist A1 en 3-7 bij Korbatjo A2. Verlies voor A3 en A1 dat zelf niet het gewenste niveau haalde om Die Haghe pijn te doen: 11-19.

Bij de B- en C-teams winst voor B3 en gelijke spelen voor B1 en B4, allebei tegen het Dordtse Oranje Wit. Ook C3 en C5 wonnen hun eerste zaalwedstrijd.

D1 was niet effectief genoeg en verloor met 11-14 van DeetosSnel, maar D2 klopte Kinderdijk D2 met 12-8. Een gelijkspel voor D3 dat invalster Maura de 5-5 zag scoren.

Van de 12 E- en F-teams kwamen er maar liefst 11 in de ochtenduren in actie. Er werd vijf keer gewonnen en volop gescoord: E4 scoorde 22 keer, E1 en E2 18 maal en F2 scoorde zeventien treffers!
Inmiddels is er ook geloot voor de 2e ronde van de Zuid-Holland Korfbalcup. Hierbij zijn Albatros S1 en D1 gekoppeld aan het Hardinxveldse Vriendenschaar dat ook in de lopende zaalcompetitie hun tegenstander is. De wedstrijden worden op maandag 27 november gespeeld.

Fotobijschrift: Foto’s uit de ontmoeting Albatros – VEO (fotograaf Martin Hulsman)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.