Honkbal en Softbal Seizoen van Start

11 april 2016
Honkbal en Softbal Seizoen van Start

ZWIJNDRECHT - Komend weekend gaat voor de HSV Zwijndrecht het nieuwe seizoen volledig van start met zowel voor de honkballers als de softbalsters een thuiswedstrijd.

Zaterdag openen de softbalsters het seizoen in de 2e klasse om 18.30 uur op Bakestein met een thuiswedstrijd tegen Braves uit Gouda. Coach Sander vander Loos krijgt bij zijn coaching steun van Maurice Mauricio, die weer terugkeert op Bakestein.

Beide coaches zagen hun team versterking krijgen door de komst van enkele speelsters van Hawks. De openingswedstrijd zal zaterdag worden geopend door het gooien van de eerste bal door Nancy van der Ham. Nancy speelde jarenlang in het eerste team van Zwijndrecht en besloot vorig jaar haar softbalcarriere.

Zondag is het de beurt aan de honkballers met hun eerste thuiswedstrijd. Vorig seizoen werd promotie naar de 1ste klasse afgedwongen. Coach Niels Rombouts heeft vroegere speler Cedric Pieter als collega coach kunnen verwelkomen. Zij zagen afgelopen zondag hun team ruim winnen in Eindhoven bij PSV (7-14), zodat de eerste thuiswedstrijd wordt begonnen met de eerste winstpunten op zak. Ook zondag zal de eerste thuiswedstrijd geopend worden door een speciale gast. Ton Benningshof, al bijna 60 jaar actief in de honkbalsport en de laatste jaren bij Zwijndrecht, zal om 14.00 uur de eerste bal gooien van het duel tussen Zwijndrecht en Gryphons.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.