Handbaldames sv Conventus pakken eerste overwinning

20 november 2017 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbaldames van sv Conventus hebben zondag hun eerste overwinning van het zaalseizoen gepakt. Het team maakte er in de eerste helft nog een spannende wedstrijd van tegen TOGB, maar nam in de tweede helft zes punten voorsprong en gaven deze niet meer uit handen. Het eerste herenteam van de club miste zondag tegen Roda'71 een kans op punten, het verloor met twee punten verschil.

Nadat de dames van Conventus een week eerder hadden getoond dat er in de zaal volop mogelijkheden zijn voor overwinningen, had het team goede hoop tegen het eveneens nog puntloze TOGB. Het team had als opdracht gekregen om vanaf de eerste minuut te knokken en deed dit direct dan ook. Vanaf de eerste minuut zetten de Zwijndrechtse dames aanvallend goede druk, maar tot het rustsignaal bleef het spannend tussen beide partijen. Na een 9 - 8 voorsprong in de rust begon het team opnieuw vol strijdlust aan de tweede helft, waar ze voortborduurden op het goede gevoel. Zo werd de voorsprong binnen enkele minuten al uitgebouwd tot 13 - 8. De tegenstand zou echter weer groter worden, maar het team liet zich niet gekmaken, terwijl keepster Chantal Buster veel schoten tegen wist te houden. Zo kon het team de wedstrijd met een 21 - 15 overwinning afsluiten.

Ook het eerste herenteam wist dat ze zondag goede kansen hadden op de overwinning, aangezien tegenstander Roda'71 aanzienlijk zwakker was dan DWS, waar het team een week eerder met een sterke wedstrijd nipt had verloren. De eerste helft zou erg spannend blijken, met beide teams die erg aan elkaar gewaagd waren. Dit werd met een 12 - 13 ruststand goed werd geïllustreerd. Er werd echter minder geconcentreerd aan de tweede helft begonnen, wat Roda de kans gaf om een grotere voorsprong op te bouwen. Op het moment dat het team vijf punten achterstond, herpakte het door Mevaba gesponsorde team zich sterk en kwam van een 18 - 22 achterstand terug tot 21 - 22. Met nog enkele minuten te spelen leek nog van alles mogelijk, maar pech in de afronding voorkwam dat Conventus op gelijke hoogte met Roda kwam. De wedstrijd werd dan ook met 21 - 23 verloren.