Centrum Heerjansdam wordt vuurwerkvrije zone

22 november 2017 door Hennie van der Zouw
Centrum Heerjansdam wordt vuurwerkvrije zone

ZWIJNDRECHT / HEERJANSDAM - Om overlast en vernielingen dit jaar te voorkomen, heeft het college besloten het centrum van Heerjansdam aan te wijzen als vuurwerkvrije zone.

Het college van B&W heeft het centrum van Heerjansdam aangewezen als vuurwerkvrije zone. Dit betekent dat daar tijdens de jaarwisseling geen vuurwerk mag worden afgestoken. Het besluit om een vuurwerkvrije zone in te stellen is mede op verzoek van politie en Dorpsraad genomen.

Sinds een aantal jaren is het centrum van Heerjansdam onrustig tijdens de jaarwisseling. Vorig jaar ging de jaarwisseling gepaard met overlast van vuurwerk en vernielingen tot gevolg. Daar zijn klachten over binnengekomen bij gemeente, politie en Dorpsraad.

Gebied vuurwerkvrije zone
Om overlast en vernielingen dit jaar te voorkomen, heeft het college besloten het centrum van Heerjansdam aan te wijzen als vuurwerkvrije zone. Het centrum is het terrein rondom de dorpskerk en betreft: de Manning, de Kromme Nering tot en met het Dorpsplein en het terrein achter het woongebouw aan de Manning en het Horspad (woningen boven de Spar en het zorgcentrum). Hier geldt dus tijdens de jaarwisseling een verbod op het afsteken van vuurwerk. Op dit kaartje staat het gebied van de vuurwerkvrije zone gemarkeerd. In het gebied zelf komen borden te staan. Omwonenden van het centrum ontvangen woensdag 22 november een brief over de vuurwerkvrije zone.

Overige vuurwerkvrije zones Zwijndrecht
Naast het centrum van Heerjansdam zijn de volgende plekken in Zwijndrecht aangewezen als vuurwerkvrije zones:

- het terrein van het Albert Schweitzerziekenhuis;
- het terrein van woonzorgcentra Swinhove, De Lindonk, De Lichtkring, Nebo en seniorenflat IJsvogel;
- het terrein van kinderboerderij De Kiboehoeve, dierenpension de Lindt en manege De Hoge Devel; winkelcentra Oudeland, Noord en De Passage;
- alle (school)pleinen van basis- en voortgezet onderwijs en van kinderdagverblijven.

Hier mag men dus geen vuurwerk afsteken, ook niet op de tijden dat vuurwerk afsteken mag (vuurwerk afsteken mag in Nederland alleen tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur).

Voor een totaaloverzicht, met plattegronden, van alle vuurwerkvrije zones in Zwijndrecht en Heerjansdam, zie hier.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.