De Lindt laat dure punten liggen in Leerdam

27 november 2017 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Op een winderig en enigszins troosteloos Leerdam Sportpark moest Groote Lindt het opnemen tegen hekkesluiter Leerdam Sport’55.  Na de knappe overwinning op buurman ZBC’97 bleek het gevaar van onderschatting niet onterecht.  Ondanks alle goede bedoelingen begon de Lindt veel te slap aan de wedstrijd en trof het een tegenstander die met een tomeloze inzet de meeste duels won. Beide teams kregen een aantal kansen en het was vooral aan routinier Raymond Klootwijk te danken dat de nul gehouden werd. Kort voor de pauze was het echter toch Groote Lindt dat op voorsprong kwam.  Uit een afgeslagen aanval schoot Nasir El Araboui knap de 0-1 binnen.

Wie gedacht had dat dit de ommezwaai betekende kwam helaas bedrogen uit.  Ook na de rust (met de van een reis naar China teruggekeerde Bas Jansen voor de geblesseerde Silvano Domacasse) was Leerdam Sport veel feller en na defensief geklungel werd het kort na de rust door een fraai schot in de kruising 1-1.  Ondertussen kreeg de toch al harde wedstrijd een steeds grimmiger karakter, waarbij gezegd moet worden dat het met name het gedrag van sommige Leerdam Sport spelers alle perken te buiten ging. Na het zoveelste opstootje kon de scheidsrechter niets anders dan rood geven aan een Leerdam Sport speler die het nodig achtte een speler van de Lindt naar de strot te grijpen.

Toch was het Leerdam dat op voorsprong kwam.  Een snelle counter werd in de 16 onreglementair gestopt en toen het gegeven voordeel niet tot een goal leidde, ging de vervolgens gegeven penalty er halverwege de tweede helft alsnog in : 2-1.  Vanaf dat moment – en met de sterk ingevallen Nick de Zeeuw in de gelederen - begon de Lindt meer gas te geven en deed Leerdam Sport er qua (verkeerde) agressie nog een schepje bovenop, hetgeen resulteerde in opnieuw rood.  Wat volgde was een belegering op het doel van Leerdam Sport en uit een afgeslagen corner was het Sonny Schouten die door een woud van spelers vlak voor tijd de 2-2 optekende.

De laatste minuten werd er zelfs tegen 8 man gespeeld na opnieuw een rode kaart. Groote Lindt had zowaar nog de zege kunnen grijpen want ver in de blessuretijd werd er van dichtbij hard op de kruising geschoten.  En dus liet Groote Lindt helaas dure punten liggen in deze met rood gekleurde wedstrijd. Bij winst had het eltal een gedeelde 2e plaats in de ranglijst gehad.  Een compliment aan het elftal omdat het zich niet liet meeslepen in het veel te harde spel van Leerdam Sport, maar ook een waarschuwing dat er volgende week uit een ander vaatje getapt zal moeten worden om de 3 punten tegen Asperen op Sportpark Bakestein te houden.