Alcoholverbod voor Dorpsplein, Sportlaan en Molenweg

28 november 2017 door Hennie van der Zouw
Alcoholverbod voor Dorpsplein, Sportlaan en Molenweg

ZWIJNDRECHT - Op deze plekken is geregeld sprake van overlast door groepen jongeren. Alcoholgebruik is hier vaak mede de oorzaak van.

Op het Dorpsplein, de Sportlaan (terrein rondom Rajubibos) en de Molenweg (terrein rondom schaatsbaan) in Heerjansdam is gebruik van alcohol vanaf 23 november 2017 verboden. Op deze plekken is geregeld sprake van overlast door groepen jongeren. Alcoholgebruik is hier vaak mede de oorzaak van.

Door deze gebieden aan te wijzen als alcoholvrij gebied heeft de politie een handvat om op te treden ingeval van overlast of dronkenschap. Voor de omgeving rondom de dorpskerk van Heerjansdam gold al een alcoholverbod.

Het alcoholverbod houdt in dat personen geen alcohol mogen drinken en geen aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich mogen hebben. Politie of toezicht zullen bij het constateren van het in het bezit hebben van aangebroken alcoholhoudende drank of het nuttigen daarvan eerst waarschuwen. Daarna volgen maatregelen.

Uitzondering
Het verbod op het gebruik van alcohol geldt uiteraard niet voor privéterreinen of bij evenementen, en op terrassen die deel uitmaken van de een horecabedrijf.

Bekijk hier nog even de plattegronden met het alcoholverbod op het Dorpsplein, de Sportlaan en de Molenweg.

Bron foto: Gemeente Zwijndrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.