Handen uit de mouwen voor End Polio Now

01 december 2017 door Hennie van der Zouw
Handen uit de mouwen voor End Polio Now

ZWIJNDRECHT - Zaterdag 25 november staken leden van Interact Club Zwijndrecht samen met leden van Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel letterlijk de handen uit de mouwen voor het goede doel End Polio Now. Zij deden dit door honderden speciale End Polio Now tulpenbollen te poten in een plantsoenstrook bij de Pieter Zeemanstraat in Zwijndrecht.

Het idee om gezamenlijk de handen uit de mouwen te steken voor het goede doel, ontstond tijdens een Rotary regio bijeenkomst waarbij Iris Klingeman (voorzitter van Interact club Zwijndrecht, de jongerenafdeling van Rotary) en Joke Verhage (oud-voorzitter van Rotaryclub Zwijndrecht Waal en Devel) aanwezig waren. De Rotaryclub besloot de speciale End Polio Now tulpenbollen aan te kopen, zodat ze gezamenlijk met leden van de Interact Club gepoot konden worden in de buitenruimte van Zwijndrecht. De tulpenbollenverkoop heeft in totaal €500 opgeleverd, deze opbrengst gaat naar het goede doel End Polio Now. Hiermee kunnen meer dan 925 kinderen gevaccineerd worden tegen Polio. Daarnaast wordt dit bedrag nog verdriedubbeld door de Bill & Melinda Gates Foundation, waardoor nog veel meer kinderen geholpen kunnen worden. De clubs kregen ondersteuning van het PAK AAN! team van de gemeente Zwijndrecht. Het team heeft geholpen met het zoeken naar een geschikte locatie voor de tulpen, en advies gegeven over het poten. Wethouder Jolanda de Witte (Gezondheid) kwam ook nog een kijkje nemen.

De deelnemende leden van beide clubs kijken terug op een zeer geslaagde gezamenlijke actie voor End Polio Now: “Een actie uitvoeren met jongeren geeft inspiratie en energie. Je maakt samen met elkaar de wereld een stukje mooier. Niet alleen Zwijndrecht met de prachtige tulpen die dit voorjaar opkomen, maar ook door het uitroeien van de vreselijke ziekte Polio over de gehele wereld. Want nog steeds komen er nieuwe gevallen van Polio bij. Maar er is een vaccin, en met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat het vaccin verspreid wordt over de hele wereld!”, aldus Joke Verhage. Iris Klingeman benadrukt het belang van het met elkaar zorgen voor de buitenruimte: “Het zorgen voor de natuur is voor ons een belangrijk onderwerp. Wij willen als Interact Club laten zien dat door met elkaar de handen uit de mouwen te steken, je de buitenruimte mooier kunt maken en de omgeving op kunt fleuren. Ongeacht je leeftijd. Wanneer deze tulpen in het voorjaar opkomen, kunnen alle inwoners van Zwijndrecht hiervan genieten. Daarnaast hebben we met elkaar een hele leuke ochtend gehad én ondersteunen we End Polio Now.”

Voor meer informatie over End Polio Now, zie www.endpolio.org en www.endpolionowtulp.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.