Albatros scoort doelpunten als pepernoten

04 december 2017 door Hennie van der Zouw
Albatros scoort doelpunten als pepernoten

ZWIJNDRECHT - Bij de korfbalvereniging Albatros vielen de doelpunten afgelopen zaterdag als pepernoten. Veel teams waren goed op schot en nog meer teams behielden hun ongeslagen status.
De toon werd in de ochtenduren al gezet door team van de week E3 dat Merwede E4 met 21-0 verpletterde. F1 boekte tegelijkertijd haar eerste overwinning door Movado F1 met 17-5 te kloppen. Ook 17 treffers voor F3 dat PKC F8 met 1-17 klopte. C1 maakte korte metten met Oranje Wit C2 en versloeg de Dordtenaren met 18-2.

Het 9e deed er in Rotterdam een schepje doelpunten bovenop door Erasmus 3 met 18-24 te verslaan. Daar konden de 19 treffers van senioren 6 tegen Oranje Zwart/De Hoekse en de 22 doelpunten van D1 bij het Nuenense NKV net niet aan tippen.

A1, in de wedstrijden in de zaal nog redelijk kansloos, trof in PKC A2 een te kloppen tegenstander. Terwijl de frustratie bij de Papendrechtse ploeg hoogtij vierde nam uitblinkende aanvoerder Stan zijn ploeg bij de hand en leidde de ploeg van Alex en Robin naar een geweldige 25-20 overwinning.
Rond dezelfde tijd scoorde Albatros 4 in Klundert 20 treffers die voldoende waren voor de 18-20 winst op DSO 3.

De, volgens de poulestand, topper tussen Albatros 2 en Maassluis 2 bleek er slechts één op papier. De blauwen uit Maassluis scoorden in de eerste helft nog redelijk mee, maar in de tweede helft denderde de Zwijndrechtse koploper over de ploeg van oud trainer Martijn van der Wees heen: 29-16!
Albatros 1 hield de goede flow in de Develsteinhal vast en trad fel in het strijdperk tegen het Oud-Gastelse Juliana. De debutant in de eerste klasse kwam snel op een 5-1 achterstand maar haakte via 8-6 nog even aan. Mattijs en Caroline tilden het verschil toen echter met hun beide twee treffers naar 12-6 en bij rust leek het oranje verzet gebroken (14-8). De uiteindelijke 26-14 overwinning was een hele lekkere en de eerste volle winst in deze zaalcompetitie voor de ploeg van Steven de Graaf.

Na afloop was er alle tijd om aandacht te besteden aan een nieuwe mijlpaal in de korfbalcarrière van René Havelaar en de Albatroshistorie. Het doelpuntenrecord van Timon Lommers uit 2012 werd namelijk door René aan het begin van de tweede helft gebroken en zelfs naar 1056 treffers getild. De bijbehorende champagne werd uitgereikt, er was een luid applaus voor de routinier en we zijn benieuwd waar de doelpuntenjacht gaat eindigen in dit, naar alle waarschijnlijkheid, laatste seizoen van de topschutter.

Als toetje van de avond scoorden senioren 3 bij HKC 3 20 keer en ook de 19 treffers van A2 tegen Reeuwijk A1 waren voldoende voor de winst en het behoud van de ongeslagen status.
Ongeslagen bleven zaterdag ook senioren 7,  B3, C5, E4 en E5. De welpen kregen in de kantine bezoek van zwarte pieten die gezellige spelletjes met hen speelden.

Fotobijschrift: actiefoto’s uit de wedstrijd Albatros-Juliana (fotograaf Martin Hulsman)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.