Nog acht ongeslagen teams bij Albatros

18 december 2017 door Hennie van der Zouw
Nog acht ongeslagen teams bij Albatros

ZWIJNDRECHT - Zaterdag 16 december werd een slechte dag voor de korfballers van Albatros. Maar liefst vijf  teams raakten hun ongeslagen status kwijt en er was ook een behoorlijke zeperd voor het eerste team.

Senioren 4, senioren 7, A2 en A4 moesten hun meerdere erkennen in hun directe  concurrenten. Het 4e en A4 kwamen nog wel in de buurt van Vitesse 3 (15-14) en HKC A3 (12-10) maar A2 en het 7e kregen een oorwassing van Sporting Delta A2 en Merwede 6 waardoor ze de koppositie moeten afstaan. Ook E5 redde het niet tegen koploper HKC E5 en verloor nipt met 8-7.

Nog wel ongeslagen bleven senioren 2, senioren 6, D3, E2, E4 en F2. Het 2e, dat Jindra Boom na een langdurige knieblessure weer minuten zag maken, had bijna een helft moeite met IJsselvogels 2. Na rust gaf de koploper gas en werd het verschil gemaakt: 23-14.

Het 6e haalde een nuttig punt (12-12) bij DeetosSnel 6 en D3 maakte het weer eens razespannend maar won toch met 5-6 bij Vriendenschaar. E2 en E4 lieten HKC E4 en HKC E3 gedesillusioneerd achter: 3-20 en 7-12. Team van de week F2 klopte Korbatjo F1 met 13-5.

Bij de standaardteams een zeperd voor senioren 1 dat door RWA werd afgetroefd. De gasten gaven de thuisploeg bij 3-8 in de eerste helft al een dreun, maar deelden de knock-out uit aan het begin van de tweede helft. Albatros scoorde een kwartier lang niet, kreeg geen enkele vrije bal en raakte steeds verder gefrustreerd over de beslissingen van de scheidsrechter. RWA profiteerde volop van de aangereikte strafworpen en won met 12-19.

A1 liet een ruime voorsprong knullig glippen en verspeelde jammerlijk een punt aan Sporting Delta A1 (19-19). Bij B1 tegen Kinderdijk was de voorsprong er ook, maar ook deze werd vlak voor tijd genivelleerd. Toch bracht invaller Damian met zijn treffer de volle winst bij Albatros: 10-9.

Ook C1 maakte het zichzelf nog lastig tegen Vitesse C1. Na een kwartier prijkte er nog altijd een 1-0 op het scorebord, maar na rust wist Albatros de korf makkelijker te vinden. Bij 8-4 leek de wedstrijd gespeeld maar de Barendrechtse ploeg kwam nog gevaarlijk dichtbij: 8-7.

D1 verloor met 14-10 bij Vriendenschaar D1, maar E1 klopte Vitesse E3 met 17-8. Er was afgelopen zaterdag wel winst voor senioren 8, C2 , C4 en E6.

Het G-team presenteerde zaterdag, na de twee competitiewedstrijden in Barendrecht, haar nieuwe trainingspak in de Develsteinhal aan het thuispubliek. De pakken zijn geschonken door catering en workshop-bedrijf Eet Beleef van trainer Dennis den Otter.

In de rust van de wedstrijd Albatros-RWA vond de prijsuitreiking van de Grote Clubactie plaats.

De Albatrosleden verkochten ook dit jaar weer 1700 loten. Als al het lotengeld binnen komt en onder aftrek van de kosten levert dit de club uiteindelijk zo’n € 4.000,-- op!

Er waren dit jaar tien jeugdleden die extra loten hebben verkocht en dit groepje heeft de Albatros clubkas gespekt met ruim € 1.100,--.

De prijzen gingen naar Sven Hoogendoorn, Esmee Hoogendoorn, Sebastiaan en Marijn Versteeg, Lisanne en Marlies Limberger en super-lotenverkoopster Feline de Heer. De 8-jarige Feline verkocht in 2015 80 extra loten, in 2016 160 extra loten en dit jaar maar liefst 275 extra loten. Zij kreeg uit handen van voorzitter Max 13 vouchers, een waarde van € 97,50 als kantinetegoed op een clubcard en een mooie nieuwe beker.

Foto van de door Albatros verloren wedstrijd tegen RWA (Foto © Martin Hulsman)

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.