Medailles voor Celebration op het NK Twirl

21 december 2017 door Hennie van der Zouw
Medailles voor Celebration op het NK Twirl

ZWIJNDRECHT - Op 16 en 17 december stonden de Nederlandse Kampioenschappen Twirl in de runner-up divisie op het programma. Het Topsportcentrum in Almere was de locatie waar deze Kampioenschappen werden gehouden. Voor Celebration kwamen er dat weekend 5 onderdelen op het veld om te strijden om de medailles. Kelsey Stok zette een mooi optreden neer op het onderdeel 1-baton en Kelly Bettonvil heeft zich van haar sterkste kant laten zien op het onderdeel Super-X-Strut. Beide meiden haalden hiermee geen podiumplek, maar mogen wel met trots zeggen een plek binnen de top 15 te hebben gehaald op hun onderdeel.
 
Wel werden er 2 medailles binnen gehaald door het Largeteam juvenile en door Alissa de Vries. Alissa de Vries behaalde op het onderdeel 2-baton een zilveren medaille binnen een sterk deelnemersveld. Alissa is erg blij met deze prestatie. In de vakantie blijft zij doortrainen, omdat ze in januari 2018 nogmaals mag strijden op het NK met twee andere onderdelen. Het largeteam juvenile is een groep van 18 meisjes van 5 t/m 12 jaar. Zij geven als ‘Foeksia de miniheks’ een show weg aan de jury. De meiden waren op de dag van het NK erg zenuwachtig, maar hebben toch een geweldige 2e plek weten te behalen. Nog een mooie prestatie is de prestatie van het Senior Largeteam van Celebration. Deze meiden hebben zich op het nippertje geplaatst voor dit NK, en kwamen als 10e de finale binnen. Na het brengen van een goeie show aan de jury hebben ze een 5e plek weten te bemachtigen.

De meiden en de instructie zijn zeer trots op deze prestaties en vonden beide dagen ook vooral gezellige dagen. Vooral de busrit heen en terug zorgde voor veel gezelligheid onderling. Het is nu tijd voor kerstvakantie, maar er moet ook weer hard getraind worden voor het NK twirl intermediate in januari. En ook het seizoen 2018 staat voor de deur.

Bij de twirl van Celebration twirlen op dit moment een hele grote groep meiden en zelfs een jongen, maar er is altijd plek voor nieuwe leden. Er is op dit moment ook een peutertwirlgroep gestart met leden vanaf 3 jaar. Kom gezellig 4x gratis meedoen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.