Vuurwerkvrije zones om overlast en schade te voorkomen

27 december 2017 door Josette Huisman
Vuurwerkvrije zones om overlast en schade te voorkomen

ZWIJNDRECHT - In Zwijndrecht en Heerjansdam mag, net als in de rest van Nederland, alleen vuurwerk worden afgestoken tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. Daarnaast is er een aantal vuurwerkvrije zones aangewezen waar een verbod op het afsteken van vuurwerk geldt. Hier mag dus tijdens de jaarwisseling geen vuurwerk worden afgestoken.

Steek je te vroeg vuurwerk af, dan ben je in overtreding. Jongeren onder de 18 jaar moeten zich melden bij bureau Halt. Jongeren boven de 18 jaar krijgen een boete van €90,-. Op het afsteken van illegaal vuurwerk staat een veel hogere straf.

Vuurwerkvrije zones
Vuurwerkvrije zones zijn ter bescherming van kwetsbare groepen mensen en dieren én ter voorkoming van overlast en schade. In deze zones mag geen vuurwerk worden afgestoken tijdens de jaarwisseling. Vuurwerkvrije zones zijn:

  • het terrein van het Albert Schweitzerziekenhuis
  • het terrein van de woonzorgcentra Swinhove, De Lindonk, De Lichtkring, Nebo en seniorenflat IJsvogel
  • het terrein van kinderboerderij De Kiboehoeve, dierenpension de Lindt en manege De Hoge Devel
  • de winkelcentra Oudeland, Noord en De Passage
  • alle (school)pleinen van basis- en voortgezet onderwijs en kinderdagverblijven
  • het centrum van Heerjansdam. Dit is het terrein rondom de dorpskerk en betreft De Manning, de Kromme Nering tot en met het Dorpsplein en het terrein achter het woongebouw aan de Manning en het Horspad (woningen boven de Spar en het zorgcentrum).

Kijk voor meer informatie over vuurwerk in Zwijndrecht op de website

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.