Geslaagde twaalfde Vaardigheidsdag bij Albatros

01 januari 2018 door Hennie van der Zouw
Geslaagde twaalfde Vaardigheidsdag bij Albatros

ZWIJNDRECHT - Bijna honderd jeugdleden van Albatros streden afgelopen vrijdag om de wisselbekers van de Gerard Los Vaardigheidsdag. Het evenement werd in 2006 voor het eerst georganiseerd om de vaardigheden en kwaliteiten van de jeugdleden te meten en kreeg de naam van erevoorzitter Gerard Joris Los die in 2007 is overleden. In de eerste jaren werd het gebeuren buiten op het veld georganiseerd, later verhuisde de GLV-dag naar de Develsteinhal.

Vrijdagochtend om  10 uur vond de uitleg van de oefeningen plaats en even later kon iedereen van start. Heel veel ballen vonden hun weg door de korf en de scores werden keurig op een formulier genoteerd. Voor de vijf welpen was er al snel een welverdiende medaille die werd overhandigd door voorzitter Max van de Pol.

De BCDEF-jeugd kreeg tenslotte nog de kans om een wat minder geslaagd onderdeel te verbeteren en vervolgens konden de punten opgeteld worden. Na het fanatieke eindspel vond de prijsuitreiking van de 12e editie van deze happening plaats. Er waren blije en wat minder blije gezichten, maar er was wel veel sportief applaus van alle aanwezigen.

De wisselbekers gingen dit jaar naar: Thijmen Wensveen (B-jongens), Nicoline de Mooij (B-meisjes), Jorien Jordaan (C-jongens), Fleur Bos (C-meisjes), Merijn Stoop (D-jongens), Tara Boer (D-meisjes), Thomas Zoutewelle (E-jongens), Esmee Hoogendoorn (E-meisjes), Sven Hoogendoorn (F-jongens) en Mila Boer (F-meisjes).

Er waren oorkondes voor alle DEF-pupillen en tenslotte was er voor iedereen patat met een snack. Met dank aan de vele vrijwilligers (onder meer ouders, selectieleden en A-spelers) werd de GLV-dag versie 2017 een super geslaagd gebeuren.

Komende zaterdag gaat het korfbaljaar 2018 voor de korfballers van Albatros van start met twintig thuiswedstrijden. Albatros 1 en 2 reizen op 6 januari naar Valto en hopen met vier punten huiswaarts te keren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.