Voorzitter O&O uit tijdens Nieuwjaarsreceptie zorg over Veilig Sportklimaat

08 januari 2018 door Hennie van der Zouw
Voorzitter O&O uit tijdens Nieuwjaarsreceptie zorg over Veilig Sportklimaat

ZWIJNDRECHT - In een fraai versierde O&O-kantine werd zaterdag 6 januari de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie gehouden.

In haar openingsspeech blikte voorzitter Pauline den Hartog terug op fantastische sportjaar wat 2017 voor de vereniging was. Daarin uiteraard de eerste, bij een wereldkampioenschap door Bart Deurloo behaalde, bronzen medaille op rekstok.

Ook waren waarderende woorden voor de vele activiteiten die het JAC – Jeugd Activiteiten Commissie, voor de honderden jeugdleden van recreantafdelingen organiseerde.

In haar speech uitte zij ook zorg over de cijfers, die NOC – NSF onlangs publiceerde, naar aanleiding van de onderzoeken naar een Veilig Sportklimaat binnen de sportverenigingen in Nederland. Gelukkig biedt de turnhal van de onze club op ieder moment van de training de mogelijkheid voor ouders om naar de trainingen te kijken. In de wijkzalen zijn deze “kijkmogelijkheden” niet aanwezig, maar O&O verzorgt in de wijkzalen alleen groepslessen.

Zorg is er ook voor de faciliteiten die de wijkzalen bieden. De gymnastiek- en turnsport is de laatste jaren sterk geëvolueerd in het gebruik van turnmaterialen. Deze ontwikkeling trekt zich ook door naar de benodigde materialen voor de recreantafdelingen.. “Werk aan de winkel” zo merkte de voorzitter op!

Binnen een maand worden de diverse districts- en nationale selecties weer bekend gemaakt. Het blijft altijd spannend wie van de O&O-leden daartoe worden uitgenodigd.

Traditiegetrouw worden tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst ook de jubilarissen gehuldigd. Bep Paalvast, Frank Thies, Carla van Ochten en Andrew volgen reeds 25 jaar de lessen / trainingen bij de club. Greta Schouwstra, Leantine Boon en Arnold in’t Veld  zijn reeds 40 jaar aan de club verbonden. Bestuurslid Joop Visser belichtte de per jubilaris de vele jaren waarin zij actief mochten zijn en wenste allen nog vele actieve jaren toe. Greta,Frank en Andrew waren verhinderd en worden op later moment gehuldigd

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.