Matige start korfbaljaar 2018 voor Albatros

08 januari 2018 door Hennie van der Zouw
Matige start korfbaljaar 2018 voor Albatros

ZWIJNDRECHT - De korfballers van Albatros zijn het korfbaljaar 2018 matig gestart. De seniorenselectie liep tegen de gevreesde januaridip aan in De Lier, vier teams raakten hun ongeslagen status kwijt, maar daar tegenover bleven ook vier teams nog altijd ongeslagen. Bovendien was er winst voor alle zeven E-teams en drie van de vier C-ploegen.

Van de 7 E-teams kwamen er vier thuis in het veld en drie in uitwedstrijden. De kleinste overwinning kwam op naam van E7 dat Nieuwerkerk E6 met 1-0 versloeg. De grootste overwinning was voor E5 dat PKC E8 met 20-0 opveegde. Ook waren er makkelijke ruime overwinningen voor E1 en E2 (8-18 en 15-10 tegen Merwede) en voor E4 dat Movado E1 met 19-2 oprolde. Lastiger was het voor E3 en E6 maar ook zij wonnen hun eerste wedstrijd in het nieuwe kalenderjaar en daarmee blijven E2, E3 en E4 ongeslagen koploper. C1, C2 en C3 wonnen hun wedstrijden gemakkelijk waarbij de 17 treffers van C1 bij Tilburg opmerkelijk waren.

Ook senioren 4 en senioren 9 blijven winnen. Albatros 4 speelde een prima wedstrijd tegen het lastige Vriendenschaar 3 en won met 16-14, terwijl de topper tussen het negende en Avanti/Flexcom 6 ruim in het voordeel van de Zwijndrechtse ploeg eindigde: 22-10.

Het 2e en 6e seniorenteam vonden hun Waterloo in deze zaalcompetitie en moesten de eerste nederlaag incasseren. Valto 2 demarreerde aan het begin van de tweede helft naar een 7-punten voorsprong en dat was te veel voor de gasten: 22-17. Het 6e verloor met 12-17 van Merwede 7 en ziet de Sliedrechtse ploeg nu op gelijke hoogte komen.

Een prima 21-16 overwinning van het 3e op PKC 5. Na een flitsende eerste helft werd vlak na rust de maximale voorsprong van tien punten bereikt. Toen het Albatrosspel wat minder en PKC wat effectiever werd slonk de voorsprong naar vier punten, maar de wedstrijd werd gecontroleerd uitgespeeld. Het 5e keek in Alblasserdam tegen Kinderdijk 6 tegen een redelijke achterstand aan, maar wist de wedstrijd toch te draaien en won met 21-23.

Albatros 1 speelde in De Lier een aantrekkelijke eerste helft tegen Valto. Bij rust was er nog geen lucht tussen beide teams (13-13), maar de gasten konden het vanaf 21-20 niet meer bijbenen. De Lierse ploeg had meer rebound en scoorde in de tweede helft met name over de dames. Na meerdere demarrages van de thuisploeg moest Albatros het verzet staken en de winst met 28-24 aan Valto laten.
De wedstrijd tussen Valto A1 en Albatros A1 in dezelfde Lierse sporthal ging niet door.

Er waren problemen met de vloer en de schotklok en na een lange vertraging vond de scheids het welletjes en ging naar huis. A2, A3 en A4 verloren helaas allemaal en datzelfde gold voor B1, B2 en B3 dat door de nederlaag de koppositie uit het zicht verliest. Ook bij de D-teams geen winst waarbij D1 met de 9-10 nederlaag tegen Oranje Wit er het dichtst bij kwam. F3 klopte Movado F2 met 14-2, maar F4 en F5 wachten nog altijd op hun eerste overwinning.

Fotobijschrift: de winnaars van de Gerard Los Vaardigheidsdag op 29 december bij de ckv Albatros (zie persbericht vorige week)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.