Kerstbomen- en vuurwerkactie 2018 weer een succes

11 januari 2018 door Hennie van der Zouw
Kerstbomen- en vuurwerkactie 2018 weer een succes

ZWIJNDRECHT - Dat kinderen een volle zak met vuurwerk of een oude kerstboom inleveren in ruil voor geld is inmiddels een jaarlijkse traditie. Ook in 2018 was dit weer een succes. De gemeente heeft grote partijen opgehaald bij de kinderen thuis. Wat zorgde voor vele blije kindergezichten, maar ook een blije gemeentewerf. Want deze aanpak resulteerde weer in een schone openbare ruimte, dankzij de inwoners van Zwijndrecht.

In de eerste week van januari kwamen er veel meldingen binnen voor het ophalen van grote partijen kerstbomen en zakken vuurwerk. Zelfs vrijdag 5 januari werd er nog af en aangereden. Ook de acht bekende locaties werden die dag tussen 12.00 en 16.00 uur goed gevonden door de jeugd van de gemeente Zwijndrecht. Er zijn veel kerstbomen gebracht, maar nog meer zakken vuurwerk. Wel zijn er minder zakken vuurwerk ingeleverd als voorgaande jaren, maar is er meer volume opgehaald. De zakken waren dus beter gevuld.

Een overzicht van de ingeleverde en opgehaalde zakken vuurwerk en kerstbomen:

• 74 Meldingen via de wijkservicelijn
• 160 Kerstbomen, de grootste partij ingezamelde bomen op de Sonsbeek
• 135 Zakken, grootste partij vuurwerk, opgehaald op de Sonsbeek
• 3170 Ingeleverde kersbomen
• 2440 Zakken ingeleverd met vuurwerk

Met een totale volume van 100 m3 aan kerstbomen en 60m3 aan vuurwerk was ook dit jaar weer een geslaagde inzamelingsactie. De gemeente heeft zelfs minimaal geveegd en geruimd.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.