Handbalheren sv Conventus boeken belangrijke overwinning op ETC

15 januari 2018 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - De handbalheren van sv Conventus hebben zondag een belangrijke overwinning geboekt op ETC. Dankzij deze zege staat het team nu definitief in de middenmoot van het kampioenschap, waar het de vierde plaats met ETC en Roda'71 deelt. Het eerste damesteam had het tegen de ongeslagen nummer één een stuk lastiger, maar speelden desondanks een goede wedstrijd.

Voor de handbalheren van Conventus zou de thuiswedstrijd tegen ETC een belangrijke worden: bij winst zou het team zich in de middenmoot van het kampioenschap mengen, bij een nederlaag zou een top vier klassering vrijwel onmogelijk worden. Van tegenstander ETC was tijdens de uitwedstrijd met twee punten verschil verloren, wat wel de mogelijkheden op een zege toonde. De wedstrijd zou een zeer spannende worden, waarbij beide teams in het eerste deel van de wedstrijd erg aan elkaar gewaagd bleken. Vlak voor rust nam Conventus pas voor het eerst afstand van de tegenstander en stond met rust dankzij een 12 – 9 stand drie punten voor.

Deze voorsprong zou in de tweede helft als sneeuw voor de zon verdwijnen met ETC dat tot 12 – 12 terugkwam. Vervolgens begon Conventus weer te scoren en nam constant het voortouw, dankzij sterke reddingen van doelman Jordy Vreugdenhil en gevarieerd spel in de aanval. Toch lukte het ETC om constant terug te komen tot een gelijke stand. In de laatste vijf minuten bracht Richard van Dijke Conventus weer op twee punten voorsprong. Dit tot grote frustratie aan de kant van ETC, waarna de slotminuten bijzonder onrustig verliepen. Deze minuten zouden echter geen doelpunten meer opleveren, waarmee de 20 – 18 overwinning een feit was.

Het eerste damesteam van Conventus wist zondag vooraf al dat er geen overwinning in zou zitten tegen Ventura: de tegenstander was de ongeslagen nummer één in het kampioenschap en had elke wedstrijd met een ruim verschil gewonnen. Het team kreeg dan ook als opdracht mee om leuk handbal te spelen en zich niet op de uitslag te focussen. Deze tactiek bleek te werken: in de eerste tien minuten stond het team zelfs verschillende keren een voorsprong op Ventura en kon tot tien minuten voor rust zelfs goed aanhaken. Uiteindelijk moest het team wel lossen, ondanks dat het team goed bleef spelen en een sterk keepende Chantal Buster. De wedstrijd eindigde dan ook in een 31 – 11 nederlaag.