Prima overwinning voor tweede team Albatros

22 januari 2018 door Hennie van der Zouw
Prima overwinning voor tweede team Albatros

ZWIJNDRECHT - Voor het eerst in dit zaalseizoen werden er op een zaterdag door Albatros meer wedstrijden verloren dan gewonnen. Een prima overwinning was er op zaterdag 20 januari voor het tweede seniorenteam dat na twee achtereenvolgende nederlagen de vorm hervond tegen concurrent Fortis 2. De ploeg van Vincent de Kreek nam in de eerste helft een kleine voorsprong maar zag de Zeeuwen net voor rust voorbij komen: 10-11. In de afgelopen weken was het begin van de tweede helft telkens de achilleshiel van de tweelingen, maar dit keer toonde Albatros veerkracht. Via 15-15 werden de juiste schutters door de thuisploeg in stelling gebracht en door doelpunten van Chloë, Jasper en Jiri werd de voorsprong weer uitgebouwd. Albatros won met 22-19 en blijft in het spoor van koploper Valto 2.

Opmerkelijk waren de zeges van B4 en D1 die beiden de koplopers in hun poule over de knie legden. B4 won dankzij een prima wedstrijd en de belangrijke rake doorloopbal van Eline met 6-4 van ZKV B1 en D1 versloeg Vitesse D1 met minimaal verschil: 10-9. Tara en Sofie scoorden in de laatste vijf minuten en zorgden voor een feestje aan Albatroskant.

Heel spannend was het bij de wedstrijden van A2, B2 en C2. A2 won de derby tegen DVS ’69 A1 dankzij de laatste treffer van Gabriël met 13-12. B2 klopte PKC B4 met 8-9 en C2 boog een achterstand bij OZC C1 om in een 5-6 voorsprong. De grootste overwinning kwam op naam van C1 dat de Zeeuwen van Fortis C1 met 25-6 afdroogde. De jeugdteams E2, E3 en E4 wonnen opnieuw en blijven ongeslagen.

Senioren 3 en 8 speelden ook tegen de koploper in hun klasse maar verloren ondanks een goede wedstrijd met respectievelijk 21-18 en 9-12 van Rust Roest 3 en VEO 6.

B1 moest aantreden tegen het nog ongeslagen KOAG B1. In november werd er nog met 7-30 van de koploper verloren maar nu was het verschil veel kleiner: 18-10.

A1 verzuimde om punten te pakken tegen Fortuna A2. De ploeg was in de slotfase niet uitgekookt en rustig genoeg om de juiste keuzes te maken en verloor met 17-19. De topper tussen Fortis 3 en Albatros 4 werd een hele leuke partij die met 18-16 door de Zeeuwen gewonnen werd.

Gelijke spelen waren er voor A3, D3 en F3 en F4 had bijna de eerste overwinning te pakken: 6-7.
Albatros 1 is helemaal van slag en liet zich in de beginfase volledig overklassen door Fortis. Via 0-6 en 9-15 bij rust konden de Zeeuwen een gemakkelijke overwinning boeken: 14-24. Albatros zal de zaken snel op orde moeten krijgen, want inmiddels is de ploeg gezakt naar de voorlaatste plaats.

Het D1 van vorig zaalseizoen was vrijdagavond aanwezig bij het Zwijndrechtse Sportgala. Helaas was er geen ereplaats voor de prestaties van de genomineerde jonge korfballers, maar een leuke avond was het zeker wel.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.