Monique Fluitsma 'bestuurder PIT kinderopvang & onderwijs' neemt afscheid

26 januari 2018 door Hennie van der Zouw
Monique Fluitsma 'bestuurder PIT kinderopvang & onderwijs' neemt afscheid

ZWIJNDRECHTSE WAARD - PIT kinderopvang & onderwijs heeft feestelijk afscheid genomen van bestuurder Monique Fluitsma die gaat genieten van haar pensioen. Ter gelegenheid hiervan heeft PIT het boekje Samen uitgegeven waarvan Monique Fluitsma het eerste exemplaar uit handen van collega-bestuurder Ad Vos heeft gekregen.

Eerder in de middag had Monique Fluitsma onder luid gejuich van de dreumesen, peuters en pedagogisch medewerkers van kindcentrum De Rakkers en collega’s van het bestuurskantoor - beide gevestigd aan de Dr. Plesmanstraat in Zwijndrecht - het straatnaambord van het grote speelontdekplein onthuld dat vanaf nu haar naam draagt. Aansluitend was er een afscheidsreceptie in Cultureel Centrum Cascade in Hendrik-Ido-Ambacht voor collega’s, ouders, leden van de kindcentrumraden, de PIT-raad en de raad van toezicht en relaties.

Koploper
Monique Fluitsma begon in december 2006 als directeur-bestuurder van de Stichting Kinderopvang Zwijndrecht (SKZ). Doordat de overheid kinderopvang toen - net als ook nu weer het geval is - financieel aantrekkelijk maakte voor ouders groeide de SKZ. Deze groei werd versneld door de voortzetting van de opvang van de kinderen van een aantal locaties van het failliete Salza op verzoek van de gemeente Zwijndrecht. In 2010 sloten de SKZ en Stichting Protestants Christelijk Onderwijs Alblasserdam Zwijndrecht een samenwerkingsovereenkomst. Vier jaar later concludeerden beide organisaties dat ze kinderen van 0 tot 13 jaar de beste bagage voor hun toekomst kunnen bieden door kinderopvang en onderwijs te integreren en bestuurlijk te fuseren. PIT kinderopvang & onderwijs dat op 1 september 2015 van start ging, is hiervan het resultaat.

PIT kinderopvang & onderwijs hoort tot de drie koplopers van Nederland op dit gebied en dat betekent pionieren op veel fronten. De ervaringen van medewerkers van PIT hiermee, maar ook de visie op de integratie van kinderopvang en onderwijs van betrokkenen van verschillende lokale, regionale en landelijke organisaties staan centraal in het boekje Samen. Onder hen zijn bijvoorbeeld de wethouders uit de vier gemeenten waar PIT is gevestigd, voormalig minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en lid van de vaste commissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van de Tweede Kamer Lodewijk Asscher, de voorzitters van BOinK, de PO-Raad en de BMK, evenals een leerkracht, een pedagogisch medewerker en een onderwijsinspecteur.

Beste ontwikkelingskansen
De scheidend bestuurder kijkt met veel plezier terug op haar loopbaan. “Het was een voortdurend komen en gaan van nieuwe uitdagingen. Dat ik iedere dag enthousiast bleef, kwam omdat onze medewerkers zo gedreven zijn om kinderen de beste ontwikkelingskansen te bieden en steeds weer met alle ontwikkelingen meegingen en -gaan. Innovatie, ondernemerschap, hard werken en niet te vergeten lachen met elkaar zitten in ons dna. Dat heeft ervoor gezorgd dat we vaak voorop lopen. Ik vind het teleurstellend dat de huidige regering zo weinig heeft gedaan met alle inspanningen van organisaties uit de kinderopvang en het onderwijs om integrale kindcentra ofwel ikc’s mogelijk te maken. Maar bij PIT zitten we niet bij de pakken neer en bouwen we verder aan onze ikc’s. We doen waarin we geloven. Het PIT-huis staat in zijn geheel stevig op een solide fundament. Ik ben ervan overtuigd dat er steeds meer integrale kindcentra gaan komen. Ik hoop dat alle professionals die met kinderen werken samen willen blijven vernieuwen en waar nodig met elkaar radicaal nieuwe, onbetreden paden in durven slaan. In het belang van de kinderen.”

Op de foto’s:
- Voorafgaand aan de onthulling van de nieuwe naam van het grote speelontdekplein is Monique Fluitsma getrakteerd op een rondje in de bolderkar. (bovenste foto)
- Kindcentrum De Rakkers en het bestuurskantoor van PIT kinderopvang & onderwijs liggen voortaan aan het Monique Fluitsma plein. (middelste foto)
- Monique Fluitsma krijgt het eerste exemplaar van het boekje Samen uit handen van haar collega-bestuurder Ad Vos. (foto hieronder)

Bron foto's: Pit Kinderopvang & Onderwijs.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.