Succesvol weekend voor selectie van Albatros

29 januari 2018 door Hennie van der Zouw
Succesvol weekend voor selectie van Albatros

ZWIJNDRECHT - De Zwijndrechtse korfbalvereniging CKV Albatros kijkt terug kijkt terug op een succesvol optreden van senioren 1 tot en 4. Er was veel publiek op de derby’s tussen Albatros en Vriendenschaar in de Develsteinhal afgekomen en men zag een strijdbaar Albatros. Albatros 2 en hun tegenstrevers uit Hardinxveld maakten er een doelpuntrijk spektakel van. De Zwijndrechtse ploeg kreeg de groen-zwarten niet echt afgeschud en stond bij rust nog een doelpunt achter. In de tweede helft werd er verdedigend meer druk gegeven en zorgde coach Vincent de Kreek voor lengte onder de korf. De Albatrosmannen konden toen scorend het verschil maken en met de 24-19 winst blijft Albatros bovenin meedraaien.

Albatros’ eerste team had deze week een goede voorbereiding op de wedstrijd en kwam tegen Vriendenschaar beter uit de startblokken dan vorige week tegen Fortis. De 2-0 voorsprong werd omgebogen naar een kleine achterstand die ook aan het begin van de tweede helft nog bestond (11-13). Bij 15-14 kwam de thuisploeg weer eens op voorsprong en deze werd met nog 10 minuten te spelen vergroot naar drie punten. Vriendenschaar moest lijdzaam toezien hoe Albatros bleef scoren en de gasten nog slechts sporadisch tot goede schoten kwamen. De 25-19 winst was verdiend en is een goede opsteker voor de resterende wedstrijden. Stefan den Hoed maakte zijn rentree na weken afwezigheid vanwege een enkelblessure.

Senioren 3 speelde in Ridderkerk een geweldige eerste helft tegen KCR 3 en scoorde over veel schijven. De 8-14 voorsprong bij rust leek voldoende marge voor de overwinning, maar KCR schakelde over op een ander tactisch plan. Daar bleek Albatros meer moeite mee te hebben, maar gelukkig klonk het eindsignaal op het juiste moment (17-18). Het 4e klopte RWA 4 met 18-22 en blijft in de race om het kampioenschap.

A1 kreeg korfballes van koploper KCC A1 (12-39), B1 redde het niet tegen Vitesse (8-21) en D1 moest haar meerdere erkennen in GKV D1 (14-10).

C1 leidde in de topper tegen Sporting Delta C1 halverwege met 9-4. Toen de Dordtse ploeg twee keer op rij scoorde zette Albatros een tandje bij en liep via doelpunten van Jorien, Damian, Femke en Anouk opnieuw weg. De 16-9 winst was een prachtig resultaat.

De grootste uitslag is deze week voor E3, zij wisten Ten Donck met maar liesft 32-1 van het veld te vegen. De 30 doelpunten werden ook bijna gehaald door het zesde, zij versloegen SKV met 13-29, met maar liefst 10 doelpunten van Maruschka! Ook een mooie uitslag voor E4 dat de goede lijn blijft doorzetten. PKC werd met 6-23 verslagen!


Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.