Korfballers sv Conventus houden schade beperkt tegen koploper

29 januari 2018 door Hennie van der Zouw
Korfballers sv Conventus houden schade beperkt tegen koploper

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus hebben afgelopen zondag de achterstand de schade beperkt weten te behouden tegen koploper Furore. Een zege werd vooraf al als onmogelijk gezien, maar het team liet  de achterstand niet te ver oplopen.

Naast de zware tegenstand, moest Conventus de wedstrijd ook met een zeer geïmproviseerde selectie spelen. Door blessures en ziekte bestond de helft van de basisopstelling uit spelers die normaal gesproken niet in op deze positie beginnen, waarbij Floor van der Marel zelfs haar basisdebuut maakte. Vooraf gaf coach Benno Snaphaan dan ook zijn team de doelstelling met om de achterstand niet op te laten lopen tot meer dan vijftien doelpunten.

Conventus begon de wedstrijd goed, maar al snel bleek Furore over meer kwaliteiten te beschikken, waardoor het onderlinge verschil al snel op zou lopen. Desondanks gaf Conventus zich niet gewonnen en slaagde er regelmatig in om met fraaie aanvallen tot scoren te komen. Er werd constant hard voor elke bal gewerkt, terwijl het team veel plezier in het spel uitstraalde. Halverwege de wedstrijd begon Conventus het Furore zelfs moeilijk te maken, waarbij ze van 16 – 7 tot 16 – 11 terugkwamen. Uiteindelijk eindigde de strijd in een 25 – 15 nederlaag, waarmee het onderlinge verschil beperkt bleef tot tien doelpunten.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.