Gemeenteraadsverkiezingen komen er aan

05 februari 2018
Gemeenteraadsverkiezingen komen er aan

ZWIJNDRECHT - Dat er gemeenteraadsverkiezingen aan zitten te komen begint langzaam duidelijk te worden, 21 maart is het zo ver.  Hier en daar zie je caravans van politieke partijen rijden, groepen van partijen opduiken die al dan niet voor een foto shoot gaan. Of zelfs al met folders de kiezer willen bereiken.

Het is deze week de inlevering van de lijsten en wie vanmorgen op het gemeentehuis in de publiekshal was kon het al zien. Of zelfs horen hoe de inleveraars zuchten onder de administratieve rompslomp die minutieus opgevolgd dient te worden, en terecht uiteraard.

Meerdere partijen liepen heen en weer als er wat mis ging maar uiteindelijk ging het allemaal goed mede door de inzet van de dames van de gemeente. Het is een samenspel om te zorgen dat alles oké gaat. In de voor inlevering was al bij alle partijen gekeken of er fouten in zaten en of alle identiteitspapieren geldig waren.

Na alle correcties is vandaag om vijf uur de sluiting van de inschrijving en is er nog de mogelijkheid om ingeslopen foutjes te corrigeren mochten er die toch nog zijn ontstaan. Vooralsnog lijken de partijen ABZ, VVD, CDA, CuSGP, PvdA, ZPP, D66, GL en SP mee te doen aan de verkiezingen.

De Perenpartij met Wim van Pelt heeft dit keer afgezien van deelname alhoewel deze bijna een zetel gehaald had. Zodra alles definitief is vastgesteld gaan de verkiezingen echt van start.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.