Spannende tijden voor korfballers Albatros

12 februari 2018 door Hennie van der Zouw
Spannende tijden voor korfballers Albatros

ZWIJNDRECHT - Nu de eindfase van de zaalkorfbalcompetitie is aangebroken worden er op alle fronten spannende wedstrijden gespeeld. Sommige Albatrosteams doen nog mee voor de titel, andere vechten tegen degradatie.

De kampioenskandidaten senioren 2, 4, 6, C1, E2 en F2 deden goede zaken. Het 2e had de nodige moeite met het nu gedegradeerde Tjoba 2 maar nam in de tweede helft ruim afstand en won met 23-15. Senioren 4 speelde in Papendrecht niet supergoed maar goed genoeg voor een 12-20 overwinning op PKC/SWKGroep 6. Er volgen nog slechts twee speelweekeinden voor de beslissingen bij het wedstrijdkorfbal vallen, op 17 februari en 10 maart.

Albatros 6 is in de vorm van haar leven en scoort er lustig op los. Afgelopen zaterdag werd Oranje Wit 7 er met 14-25 af geschoten. Nog drie lastige wedstrijden zullen bepalen of deze ploeg de titel kan pakken.

C1 nam in de Develhal tegen TOP uit Arnemuiden al na vijf seconden de leiding en leidde na vijf minuten met 5-0. De teller stopte uiteindelijk bij een 27-6 score voor de thuisploeg. Zaterdag wacht de topper bij Vitesse en valt de beslissing voor het kampioenschap.

Ook E2 en F2 wonnen hun wedstrijden. E2 klopte PKC E4 met 1-17 terwijl F2 met 16-3 te sterk was voor HKC F3.

De degradatienood voor het eerste en derde seniorenteam blijft onverminderd hoog. Het eerste speelde een spetterende eerste helft en nam tegen Tjoba 1 een 13-7 voorsprong bij rust. In de volle Develsteinhal kon de thuisploeg het niveau in de tweede helft niet vasthouden en moest toestaan dat de Zeeuwse ploeg zich ernaast hees. Met de 20-20 puntendeling was Albatros uiteindelijk niet echt tevreden. Albatros 3 had in Gorinchem te maken met fysieke tegenslag en legde het af tegen het sterkere GKV/Enomics 3 (27-21)

A1 stuntte bijna tegen het hoger geplaatste Tempo maar door de 14-16 nederlaag is de ploeg nu definitief gedegradeerd. Albatros B1 trakteerde zichzelf op bonuspunten tegen TOP en met een acht maal scorende Karlijn Jordaan werd met 15-10 gewonnen. Lijfsbehoud lijkt hen nu niet meer te kunnen ontgaan.

Albatros B2 verloor met 10-5 van de buren van Conventus B1, maar B4 nam revanche door Conventus B3 met 4-5 te verslaan. Gelijke spelen waren er zaterdag voor A3, A4, C2, C3 en D4. Voor D4 betekende het gelijke spel het eerste punt in deze zaalcompetitie.  C2 blijft door de 7-7 puntendeling een kans op het kampioenschap houden maar heeft het niet in eigen hand. Ook de wedstrijd tussen B3 en DeetosSnel leek gelijk te eindigen maar Kim Verschure dacht daar anders over en scoorde de winnende 8-7 treffer. Ook een minimaal verschil bij de wedstrijd van A2, maar KCC A3 werd wel met 14-13 verslagen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.