Henk is geen crimineel

17 februari 2018
Henk is geen crimineel

Henk van Oorschot zit in zak en as. Niet omdat hij veroordeeld is door de rechter voor zijn impulsieve optreden naar de buurman maar, door de uitspraken in de krant over hem.

Ik wordt afgeschilderd als een crimineel en nog wel door Ronald Portier die in de Drechtsteden het hoofd is van de SP campagne,stelt Henk. Henk was lid en lijstduwer bij de SP in Zwijndrecht. De SP doet ,als niewe Paris,in Zwijndrecht mee aan de verkiezingen .

Henk was lid want na alle perikelen heeft hij zijn lidmaatschap opgezegd en bedankt. Hij heeft er zijn buik vol van. Wie Henk van Oorschot kent weet dat hij een grote mond heeft maar een klein hartje. Dat hij in onmin leeft met zijn buurman is ook al jaren bekend en Henk heeft dat nergens onder stoelen of banken gestoken.

Zelf wordt hij helemaal depressief van wat er in de kranten, het AD, de Brug en de Kombinatie geschreven wordt. Zeker is dat hij geen deel meer is van de SP en de campagne, dat geeft hij zelf al aan, maar zware mishandeling dat is het in zijn ogen zeker niet. De aanleiding voor de slepende zaak is de overlast van zijn blaffende hond.

Allerlei instanties van wijkagent tot bemiddeling zijn er aan te pas gekomen maar niets heeft gewerkt. Henk zijn hond blijft blaffen als hij er niet is en Henk wil zijn hond niet kwijt. De impasse leidde tot het incident en was voor de buurman;” de stok om de hond te slaan”.

Een gehoorde uitdrukking over mensen die Henk langer kennen is:'Henk heeft het hart op de goeie plek maar de tong op de verkeerde plaats” Henk van Oorschot, die met zijn goede bedoelingen voor anderen er graag wil zijn, is nu tegen een muur van onbegrip gelopen.

Gelukkig is hij wel blij dat er ook mensen zijn in zijn omgeving die het allemaal begrijpen en hem steunen. Hij heeft een gesprek met de burgemeester aangevraagd omdat hij graag alles in de juiste context wil kunnen vertellen.

Door de situatie die nu ontstaan was bij de SP waren zij afwezig in het debat van de lokale omroep ATOS en radio Rijnmond. De  lokale afdeling uit Zwijndrecht moest verantwoording komen afleggen over de affaire rondom Henk van Oorschot. Ronald Roël van de Atos drukte het als volgt uit; “men is opgeroepen door het Politbureau” De buren ruzie waarbij een paaltje gegooid zou zijn was te laat bekend om hem van de lijst te halen.

Er was duidelijk onbegrip dat het juist het deze dag was,van het debat,dat men het gesprek met het hoofdbestuur moest hebben. Lijsttrekkers hadden graag de discussie aangegaan met de SP die wel  bij het seniorendebat was.

De lijsttrekkers hadden graag in debat gegaan over de onrealistische opmerkingen in het partij program. Van Fred loos tot Laura Kroes waren dezelfde geluiden te horen. Evert-jan van de Mheen gaf aan dat het jammer was dat ze er niet waren, maar het tekent deze centraal geleide  partij stelde hij.

Zowel de lijsttrekker, voormalig lijsttrekker van de Partij van de Eenheid, als nummer twee waren afwezig. De aanwezige SP er had de afspraak niet mee te doen. Henk van Oorschot zit er wel mee. Hij weet zelf ook wel dat het fout is wat hij heeft gedaan en is veroordeeld.

Hij probeert zo goed mogelijk zijn leven weer voort te zetten maar nu zeker zonder de SP waar hij het helemaal mee heeft gehad. Henk is geen kwaaie pier zegt zijn omgeving nog die voor hem opkomt ,maar hij is geen crimineel.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.