Albatros beleeft improvi-zaterdag

19 februari 2018 door Hennie van der Zouw
Albatros beleeft improvi-zaterdag

ZWIJNDRECHT - Het was afgelopen zaterdag een hele puzzel om de seniorenselecties compleet en optimaal fit in het veld te krijgen. Blessures en ziekens hoopten zich in de afgelopen weken op waardoor het improviseren en combineren werd in deze spannende periode van de zaalcompetitie.
Voor Albatros 1 stond de belangrijke uitwedstrijd tegen RWA op het programma. Bij winst zou de ploeg van Steven de Graaf zich veilig spelen maar helaas stond na 2x 25 minuten een 19-19 puntendeling op het scorebord.

Het vlaggenschip is in de laatste vier wedstrijden ongeslagen gebleven en had ook nu de winst voor het grijpen. In de eerste helft waren het met name de RWA-dames die doeltreffend waren, maar de Albatrosheren hielden Albatros scorend op de been. Bij rust was er geen licht tussen beide teams (11-11) en in de slotfase was Albatros enerzijds wat slordig met een gemiste doorloopbal en anderzijds wat ongelukkig. Jurriën werd met zes treffers topscorer aan Zwijndrechtse kant. Door het gelijke spel in Rhoon  blijft het resultaat van de laatste thuiswedstrijd tegen Valto beslissend in de poule 1E waar de kampioen (VEO) en de eerste degradant (Juliana) al bekend zijn.

Albatros 2 startte in Moordrecht een kwartier na het eindsignaal in Rhoon en miste in de eerste fase van de wedstrijd de selectiegenoten en de zieke Mohisha.  Bij rust leidden de tweelingen van Vincent de Kreek met 11-14, maar in de tweede helft besloot IJsselvogels 2 tot achter verdedigen waardoor Albatros het nog knap lastig kreeg. Albatros was gedwongen om de niet fitte Jindra te wisselen, hield het hoofd echter koel en scoorde telkens wanneer de thuisploeg het gat naar het minimale verschil tilde.

Jasper deed in de slotfase verdedigend knap werk en invallers Youri en Nicole leverden, gesteund door de vaste waarden van het tweede, een behoorlijk aandeel in de uiteindelijke winnende 20-21 score. Op de terugweg kwam het nieuws dat koploper Valto 2 verloor van Fortis 2 waardoor Albatros de laatste wedstrijd in gaat met één punt voorsprong op de Lierse ploeg.

Albatros 3 is op dit moment de meest gehavende ploeg met maar liefst vier geblesseerde heren. In de basis tegen koploper Oranje Wit 4 moesten dan ook twee A-junioren (Stan en Raoul) aantreden voor hun tweede wedstrijd binnen vier uur.  Ook de “routiniers” Gaby en Timon mochten aan de bak in deze belangrijke wedstrijd die door Albatros gewonnen moest worden. Bij rust leidde de Dordtse ploeg met 5-8, maar via 9-9 en 12-12 brak de spannende slotfase aan. Oranje Wit leek met 12-14 de winst te gaan pakken, maar invaller Luc maakte de 14-14 gelijkmaker. Gaby forceerde vervolgens een strafworp die door Raoul uiterst koelbloedig werd benut waardoor de volle winst bij de ploeg van Roeland terecht kwam. Er wacht nu nog een uitdaging in het slotweekend wanneer koploper PKC bezocht moet gaan worden en het wellicht na afloop rekenen gaat worden om ook volgend seizoen in de reserve 2e klasse te mogen uitkomen.

Het 4e bleek in de topper tegen Vitesse 3 niet opgewassen tegen de spanning en speelde één van de zwakste partijen van het zaalseizoen. Door de 13-21 nederlaag is het kampioenschap uit zicht en zal Vitesse 3 met Fortis 3 gaan strijden om de titel. Het team kan echter terugkijken op een fantastisch goed zaalseizoen en kan deze lijn hopelijk doortrekken in de veldcompetitie.

Wel op kampioenskoers blijven senioren 6, C1, E1, E2, E3, E4 en F2. Zij wonnen allemaal waarbij de 28-4 van E4 de meeste indruk maakt. E4 treft zaterdag Kinderdijk E3, de naast belager en dan zal de beslissing om het kampioenschap vallen. Senioren 6 had de nodige moeite met DeetosSnel, maar de 12-10 overwinning werd vastberaden binnen gehaald.

De 7-11 winst van C1 op Vitesse C1 mag zeker niet ongenoemd blijven. Spanning vooraf voor de spelers en supporters en een wisselend scoreverloop in de sporthal in Barendrecht. In de tweede helft nam het sneller en meer kansen creërende C1 van trainster Margreet steeds meer afstand en kon Vitesse niet meer aanhaken. Door deze winst is Albatros onbereikbaar geworden en kan op 10 maart het kampioenschap gevierd gaan worden. Tevens is door de titel promotie naar de Hoofdklasse en deelname aan het NK voor klasse kampioenen in Harderwijk bewerkstelligd.

Nog een opsteker was de 10-11 overwinning van B1 bij Kinderdijk waardoor het 1e klasse schap ook voor volgend seizoen een feit is. B2 klopte koploper OZC B1 in een goede partij met 8-5.

Fotobijschrift: Albatros 6 blijft op kampioenskoers.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.