Benno Snaphaan wordt nieuwe hoofdtrainer korfbalselectie sv Conventus

19 februari 2018 door Hennie van der Zouw
Benno Snaphaan wordt nieuwe hoofdtrainer korfbalselectie sv Conventus

ZWIJNDRECHT - Na een lange zoektocht heeft sv Conventus Benno Snaphaan aangetrokken als nieuwe hoofdtrainer van de korfbalselectie. Daarmee keert hij terug bij de vereniging waar hij eerder al hoofdcoach was en verschillende keren inviel als coach, zoals ook deze winter het geval was.

Snaphaan was al van 2011 tot 2013 hoofdtrainer bij de Zwijndrechtse vereniging, waar hij een nieuw ‘thuis’ vond. Later zou hij verschillende keren invallen als coach van Conventus’ korfbalselectie, waarmee hij diverse promotiewedstrijden zou spelen.

De afgelopen twee seizoenen zat hij op de bank bij scTwist, als assistent-coach naast Enno Verhoef bij het eerste team, terwijl hij zelf aan het roer stond van Twists tweede team. Hier was hij zeer succesvol en werd twee seizoenen op rij kampioen, waardoor hij van de derde naar de eerste klasse promoveerde. Ondanks de successen heeft hij Twist te kennen gegeven de club na dit seizoen te verlaten.

"Na twee leerzame seizoenen als assistent-coach naast Enno Verhoef en als coach van Twist 2 , is het tijd weer op eigen benen te staan,” legde Snaphaan uit. “Bij Conventus kunnen we komend seizoen de selectie sterk verjongen, er komt veel jeugd door die we in de selectie gaan inpassen. Ik zie het als een enorme uitdaging met deze jonge gretige groep aan de slag te gaan."

Snaphaan was door verschillende clubs uit de regio benaderd, maar koos uiteindelijk voor het ‘vertrouwde’ Conventus. Belangrijke redenen waren hier om met een jonge selectie te werken en  de faciliteiten van de vereniging.

Op de foto: Benno Snaphaan

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.