Twirlteam Accelerando volop in training voor WK Noorwegen

05 maart 2018 door Hennie van der Zouw
Twirlteam Accelerando volop in training voor WK Noorwegen

ZWIJNDRECHT - De twee meiden Nathalie Kreukniet en Tessa Veenstra, van Twirlteam Accelerando Zwijndrecht, zijn samen met hun trainster Cobi en Anne druk in de weer met de voorbereidingen voor de Wereldkampioenschappen Twirlen. De Wereldkampioenschappen worden gehouden in Lillehammer te Noorwegen. Nathalie en Tessa hebben zich hier via de Nederlandse Kampioenschappen voor weten te plaatsen. Naast alle trainingen binnen de vereniging, zijn Nathalie en Tessa verplicht om de bondstrainingen te volgen en deel te nemen aan de verplichte equipe wedstrijden die zijn vastgesteld door de Twirlbond de NBTA. Een volle agenda met lange trainingsdagen brengt dit met zich mee. Voor Nathalie en Tessa is het allemaal ontzettend leuk om mee te maken en zie je de meiden groeien in hun niveau. Als je aan ze vraagt wat ze het spannendst vinden aan het hele WK avontuur krijg je als antwoord; de vliegreis!

Zondag 4 maart was de eerste verplichte wedstrijd. Zowel Nathalie en Tessa komen vanaf dit jaar uit in een hogere leeftijdsklasse. Deze wedstrijd werd met een goed resultaat afgesloten. Nathalie eindigde op een derde plek met het onderdeel I baton en Tessa werd eerste bij het onderdeel super x strut. Beide meiden behaalde hun eerste plaatsing in de Preteen klasse voor de Nederlandse Kampioenschappen. Een mooie start voor beide meiden van het begin van het nieuwe seizoen.

Dinsdag 27 maart vertrekken ze samen met hun trainsters en moeders naar Noorwegen. Zij krijgen dan ’s-Avonds de kans om even de wedstrijdvloer te gaan verkennen. Dit gebeurd na de kennismaking met alle twirlers uit de overige deelnemende landen. De wereldkampioenschappen starten dan officieel op donderdag en op maandag 2e paasdag keren zij terug in Nederland.

Voor twirlteam Accelerando is dit het 5e EK/WK binnen 10 jaar dat zij mee gaan maken. Iets waar het bestuur van Accelerando heel trots op is. De twirlsport begint steeds populairder te worden in Nederland. Twirlen bestaat uit onder andere dans, ballet, lenigheid dit in combinatie met een baton. Twirlen kan in groepsverband maar ook als individu beoefend worden.

Twirlteam Accelerando is de afgelopen maanden sterk gegroeid in het ledenaantal. Het nieuwe wedstrijdseizoen is van start gegaan. Twirlteam Accelerando gaat met ruim 80 optredens deelnemen aan de wedstrijden. Waaronder de 3 largeteams, 3 twirlteams en een danceteam. De overige optredens zijn de diverse solo onderdelen van de leden.

Nieuwsgierig wat twirlen nu precies is? Kom eens langs bij een training en kom eens mee trainen. Dit kan elke woensdag van 17:00 tot 19:00 uur. De training is ons clubgebouw ’t Hoff. Je mag twee maanden gratis meetrainen. Voor meer informatie, zie de website www.accelerandozwijndrecht@hotmail.com

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.