Ritmische Gymnastiek in de Prijzen

12 maart 2018 door Hennie van der Zouw
Ritmische Gymnastiek in de Prijzen

ZWIJNDRECHT - Voorbije weekend is de afdeling ritmische gymnastiek van de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O op een tweetal fronten succesvol actief geweest.

In de race naar het Nederlands kampioenschap vond in Papendrecht het tweede treffen van de 2de divisie plaats. De O&O-turnsters wisten hierbij beslag te leggen op een elftal medailles. In het duo-klassement van de pré-junioren was het een dubbel goud succes voor O&O. Het duo Jenna van Nes en Caithlyn Bezemer en het duo Lara Glusac en Demi Fransen turnden beiden 20,00 punten bijeen en wisten daarmee als besten uit de strijd te komen. Caithlyn wist daarbij individueel in de leeftijds- categorie 2006 met 16,283 punten het brons te veroveren. Tot een gelijk resultaat kwam Demi in de leeftijdscategorie 2007. Haar score bedroeg 15,267. Jenna pakte in deze categorie het zilver met 15,967 punten.

Bij de junioren kwam Amy Koedoot met 18,700 punten als beste uit de strijd. Met 18,400 punten was het brons hierbij voor Olivera Stepanov. Hun duo-optreden was met 15,583 punten goed voor een bronzen medaille.

Het geheel werd compleet gemaakt met de mooie resultaten van de senioren. De duo-combinatie Celeste Kniestedt en Ilse van Dam pakten met 18,367 punten het goud en de combinatie Tessa van den Bergh met Ilse van Dam veroverden met 17,950 punten het zilver. Individueel lag Tessa ook beslag op het goud.

In Dordrecht vond de eerste groepswedstrijd plaats. Bij het keuze materiaal hadden de O&O-turnsters gekozen voor drie ballen en twee touwen. De compositie van team O&O-2, samengesteld met de turnsters Estée Kraaijeveld, Mirjana Urosevic, Noa Reijmers en de zusjes Mea en Fenne Dijkstra werd gewaardeerd met 9,100 punten goed voor het zilver. O&O-1 met de turnsters Tessa de Vroomen, Tessa van den Bergh, Rosalie van den Berg, Lente Zwaal, Cheryl van der Perk en Ilse Dam lieten zich met 8,55 punten het brons hangen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.