PIT-gepensioneerdendag: combinatie van historie en toekomst

19 maart 2018 door Hennie van der Zouw
PIT-gepensioneerdendag: combinatie van historie en toekomst

ZWIJNDRECHTSE WAARD / ALBLASSERDAM - “Ik ben vandaag jarig, maar wilde dit voor geen goud missen,” aldus een van de deelnemers aan de PIT-gepensioneerdendag die voor de vijfde keer plaatsvond. De organisatie ervan was in handen van Jan Visser (oud-leerkracht van De Notenbalk) en Huib van Loon (oud-directeur van De Kim). Dit keer werd Fort Altena in Werkendam met een bezoek vereerd.

“Als PIT bieden we dit onze gepensioneerden aan uit waardering voor al die jaren dat zij zich voor de kinderen hebben ingezet,” aldus Ad Vos, bestuurder van PIT kinderopvang & onderwijs. “Dat zij het op prijs stellen, blijkt iedere keer weer uit de opkomst en de enthousiaste reacties. De oudste deelnemer is 81, de jongste 62. Iedereen vindt het ontzettend leuk om zo weer de collega's te ontmoeten en op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van PIT.”

Fort Altena maakt onderdeel uit van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en diende om de ‘Vesting Holland’ te beschermen tegen aanvallen van de vijand. Deze verdedigingsgordel is aangelegd in de 19e eeuw en staat op de nominatie van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het fort combineert historische en moderne elementen die tijdens de rondleiding uitgebreid aan bod kwamen. Daarnaast was er ruimschoots gelegenheid om bij te praten met elkaar en gezamenlijke herinneringen op te halen. Ad Vos verbond verleden, heden en toekomst door de aanwezigen bij te praten over de activiteiten van PIT in 2017 en de uitdagingen van 2018. “Deze lustrumbijeenkomst was wederom gezellig en boeiend. Volgend jaar zetten we deze mooie traditie voort.”

Op de foto’s: Gepensioneerde PIT’ers tijdens de rondleiding door Fort Altena.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.