Wervelende O&O Turnshow

19 maart 2018 door Hennie van der Zouw
Wervelende O&O Turnshow

ZWIJNDRECHT - Onder het motto “Streetlife” heeft de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O aan een tot tweemaal toe volledig uitverkochte Develhal een wervelende turnshow gepresenteerd. De turnshowcommissie had voor beide voorstellingen een nonstopprogramma samengesteld waarbij de middagshow was ingeruimd voor de jeugd t/m 8 jaar en de avondshow voor de leden van 9 jaar en ouder. De nieuwe opzet, waarbij de individuele optredens van de wedstrijdturn(st)ers als rode draad door het programma was verweven, bleek een gouden greep.

Het motto kwam goed tot uiting in het decor en bleek tevens een goede leidraad voor de creativiteit van de technische leiding te zijn geweest.

De middagvoorstelling werd geopend met een massale presentatie van alle deelnemers.  De kleuters beten de spits af met hun oefening “bij de politie”, waarna de peuters van ouder-en-kind-gym op ontdekkingstocht gingen. De toestelnummers waarbij de jongens- en meisjes hun kunnen toonden werden afgewisseld met fraaie dansen van de meisjes ritmisch, meisjes selectieturnen en streetdance.

Zowel de individuele- als de groepsoptredens van alle wedstrijdsporters waren meer dan het bekijken waard en gaven een goede indruk van het aanwezige talent. Ook de oefeningen van de afdeling acrobatische gymnastiek vielen in de smaak. De diverse springnummers werden met veel vaart uitgevoerd met als klapper het klassikaal uitgevoerde plankolinespringen van de jongensselectie. De vrolijke en ontspannen middagshow werd afgesloten met alle deelnemers.

In het avondprogramma was een goede balans gecreëerd tussen de optredens van de recreanten, wedstrijdturn(st)ers en dansantegroepen. Knappe choreografieën werden uitgevoerd door de groepen streetdance, classic jazz en O&O-dancecrew. De door de wedstrijdgroepen speciaal ingestudeerde vrije oefeningen, alsmede de massaal uitgevoerde dansen van de recreanten kregen veel bijval. De optredens van de afdeling acrobatische gymnastiek kende een menig open doekje.

Ook de groepsoefeningen ritmische gymnanstiek mochten er zijn. De toestelnummers kenden veel variatie waarbij  het voltige-optreden van de jongenstopsport meer dan vermeldenswaard was. Het avondprogramma liet tevens een aantal wervelende springnummers zien met als klap op de vuurpijl het pegasusspringen van de jongens/herenselectie. Evenals ’s-middags werd de avondshow massaal afgesloten. Er kan teruggekeken worden op een zeer geslaagde demodag.

Foto: Monique Rijsdijk

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.