Korfballers sv Conventus stellen klassebehoud veilig dankzij zege op Ventura

26 maart 2018 door Hennie van der Zouw
Korfballers sv Conventus stellen klassebehoud veilig dankzij zege op Ventura

ZWIJNDRECHT - De korfballers van sv Conventus zijn er in geslaagd om hun plaats in de derde klasse te behouden.  In het driekamp om klassebehoud won het team een week eerder al met 20 – 13 van SDO, waarna er afgelopen weekend een eveneens ruime zege op Ventura aan toe werd gevoegd.

Ter voorbereiding op de wedstrijd tegen Ventura waren coach Benno Snaphaan en assistent-coach Danielle Winters dinsdag al naar Hillegom afgereisd om de tegenstander uit Strijen te analyseren. Dankzij de goede voorbereiding wisten de spelers van Conventus wat hen te doen stond, terwijl een grote Conventus publiek naar Strijen was afgereisd om hun team aan te moedigen.

In de openingsfase van de wedstrijd kon Ventura Conventus nog goed volgen, maar na een 4 – 4 stand kwam het spel van het in geel/zwart spelende team echt op agang en werd Ventura binnen korte tijd op grote achterstand gespeeld. Voor rust zou het team van coach Benno Snaphaan de voorsprong zelfs uitbouwen tot 5 – 10.

Waar het eerder in het seizoen soms nog stroef ging met het spel van Conventus, speelde het team dit keer als een geoliede machine en stond het zowel tactisch als technisch goed. De voorsprong kon uiteindelijk uit worden gebouwd tot een ruime 11 – 21 zege.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.