Aanpassingen blauwe zone stationsgebied Zwijndrecht

23 maart 2018
Aanpassingen blauwe zone stationsgebied Zwijndrecht

ZWIJNDRECHT - In het stationsgebied van Zwijndrecht is sinds september 2017 een blauwe zone van kracht. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om per 1 mei 2018 een aantal aanpassingen door te voeren. Deze gaan vooral over de straten aan de randen van de blauwe zone.

De blauwe zone in het stationsgebied is ingesteld om parkeeroverlast van forensen zoveel mogelijk terug te dringen. Wethouder Robert Kreukniet (Verkeer): "We horen van inwoners in de omgeving van het gebied, dat de parkeeroverlast sterk is teruggedrongen. Er was afgesproken om na een aantal maanden te kijken of de maatregel voldoet. We hebben de meldingen van de inwoners bekeken en parkeertellingen laten doen. Deze geven aanleiding om een paar aanpassingen door te voeren."

Randen blauwe zone
Aan de randen van de blauwe zone is de parkeerdruk toegenomen. Dit speelt bijvoorbeeld in de Lindelaan en de Tollenstraat. Per situatie is bekeken welke aanpassing nodig is, variërend van meer of minder blauwe zone tot ontheffingsmogelijkheden. De gemeente informeert de betrokken bewoners over de aanpassing per brief.

Schildersbuurt
In de Schildersbuurt vinden werkzaamheden plaats in de buitenruimte. Dat maakt het op dit moment lastig om de parkeersituatie goed te beoordelen. Daarom kijkt de gemeente naar de parkeersituatie in deze buurt zodra de werkzaamheden zijn afgerond.

Parkeerdruk rond Vierdrecht hoog
Overdag is de parkeerdruk op de openbare parkeerplaatsen rond Vierdrecht erg hoog. Tegelijk stelt de gemeente vast dat de achtergelegen parkeergarage(s) voor minder dan 50 procent worden gebruikt, wat neer komt op zo'n 100 vrije plaatsen. De gemeente wil daarom dat de eigenaren eerst kijken hoe de parkeergarages beter gebruikt kunnen worden.

P&R station bezet
Door invoering van de blauwe zone is de P&R bij het station van maandag tot en met donderdag al vanaf het begin van de ochtend bezet. Forensen staan niet meer in het woongebied.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.