Goede start veldcompetitie Albatros

03 april 2018 door Hennie van der Zouw
Goede start veldcompetitie Albatros

ZWIJNDRECHT - Maar liefst 17 overwinningen en drie gelijke spelen in 34 wedstrijden voor de korfballers van Albatros op de eerste competitiezaterdag op het veld.Met name de senioren, A-, C- en F-jeugd van Albatros waren prima op dreef. Senioren 1, 2, 3, 5 en 6 wonnen hun wedstrijd, slechts het 8e verloor. A1, A2 en A3 wonnen en ook de vier spelende C-teams bleven ongeslagen. Bij de F-teams viel de overwinning van F6 op dat in haar allereerste wedstrijd SKV F2 met 6-10 klopte.

F1 opende het bal op sportcomplex tegen Vriendenschaar F1 dat met vier jongens aantrad.

Uiteindelijke prijkte een 10-10 eindstand op het scorebord. E1 reisde naar DeetosSnel E2 en won met 2-11, maar D1 kon het tegen het sterke Nieuwerkerk D1 niet bolwerken: 7-12.

C1 was nog niet in topvorm maar wel voldoende scherp om Vitesse opnieuw te kloppen (13-10), maar B1 kreeg korfballes van Vriendenschaar B1 (7-25). A1 speelde een wisselvallige wedstrijd, maar kon zich het Middelburgse ONDO toch van het lijf houden (21-16).

Koploper Albatros 1 startte niet sterk tegen het Delftse Excelsior (3-6 na een kwartier), maar keerde het tij vlak voor rust (12-9). In de tweede helft trokken schutters Koen (7x) en uitblinker Boris het team naar een hoger niveau en zakten de gasten ver weg. De 20-15 overwinning was verdiend en betekende een punt extra voorsprong op de achtervolgers op de ranglijst.

Albatros 2 heeft nog wat punten nodig, maar heeft de goede zaalvorm nog altijd te pakken. Excelsior 2 werd middels een hoog tempo murw gespeeld en met 22-16 verslagen. Koploper Albatros 3 maakte in Bleiswijk geen fout en won onder meer dankzij negen treffers van Jarno met 13-22 van Weidevogels 4.
De hoogste score van afgelopen zaterdag kwam op naam van senioren 5 dat in Dennis (8x) en Melissa (5x) topschutters had en Scheldevogels 2 met 12-23 versloeg.

A2 maakte ook geen fout en versloeg staartploeg TOGO A1 met 19-12. Ook goeie overwinningen voor B2 (14-9 tegen ACKC B2), C3 en C4, maar helaas verloren alle D-teams hun wedstrijd. B3 haalde een punt bij ’t Capproen B2 (4-4) en C5 boekte een gelijkspel bij ADO C3 (3-3).Het was een geslaagde eerste veldzaterdag waar ook de sponsorcommissie aanwezig was om leden voor de club van 50 of 100 te werven. Bovendien werd het thema voor het jeugdkamp 2018 bekend gemaakt: Bombarie op Safari!

Fotobijschrift: Albatros klopte Excelsior

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.