Stagiairs Da Vinci bij PIT enthousiast aan de slag

06 april 2018 door Hennie van der Zouw
Stagiairs Da Vinci bij PIT enthousiast aan de slag

ZWIJNDRECHTSE WAARD / ALBLASSERDAM – Het team van de facilitaire dienst van PIT kinderopvang & onderwijs heeft tien weken versterking van 18 studenten die in februari zijn gestart bij  het Da Vinci College in Dordrecht. Zij volgen de mbo2-opleiding facilitaire dienstverlening (algemeen, zorg of sport & recreatie) en ontwikkelen met hun stagewerk bij de kindcentra van PIT praktische vaardigheden.

De stagiairs worden in twee groepen verdeeld. Samen met hun docent en de medewerkers van de facilitaire dienst van PIT gaan ze drie uur aan de slag op een kindcentrum. “We zijn van start gegaan met schilderwerk op christelijk integraal kindcentrum De Twijn in Alblasserdam en zijn nu bezig met tuinwerkzaamheden op kindcentrum Doerak. Zo hebben we de kruipruimte van de baby’s op de binnenpatio aangekleed, nieuwe plantjes gepoot, struiken gesnoeid en ander wat grover tuinwerk op het natuurplein gedaan. Het is een win-winsituatie. Wij dragen bij aan de ontwikkeling van de stagiairs die zich bekwamen in hun vak en onze kindcentra komen er mooier uit te zien,” vindt Rodger Daniëls, facilitair coördinator van PIT kinderopvang & onderwijs. Wim Spierings, docent bij het Da Vinci College, is het met hem eens. “Deze studenten zijn het liefst in de praktijk aan de slag. Ik zou willen dat meer organisaties het voorbeeld van PIT volgen. Daar wordt iedereen beter van.”

Lekker buiten bezig
Studenten Damiën Kon en Joanna Wydmanska zijn enthousiast over hun stage. “PIT haalt ons in dit eerste blok van onze opleiding elke maandag met twee bussen op bij Da Vinci en brengt ons daar ook weer terug. Met ons werk maken we de omgeving voor de kinderen van PIT mooier en wij leren bijvoorbeeld schilderen, maar ook samenwerken, communiceren en een taak organiseren en uitvoeren. PIT vind ik heel gezellig met vrolijke mensen,” aldus Joanna. “We worden breed opgeleid, hebben veel vakken en zitten vier dagen per week in de schoolbanken, maar we werken het liefst met onze handen. Daarom is deze stage zo mooi,” vertelt Damiën. “Na dit blok gaan we drie dagen stagelopen bij ouderen en twee dagen naar school. Ik vind het een prima opleiding en een leuke groep. We helpen elkaar. Ik wil mbo4 halen en entertainer worden op een camping. Lekker buiten bezig zijn met kinderen, dat is mijn droom. Die zie ik hier bij PIT al wat meer vorm krijgen.”

Op de foto: Studenten van het Da Vinci College zijn enthousiast over hun stage bij PIT kinderopvang & onderwijs.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.