Groote Lindt lijkt de weg kwijt

09 april 2018 door Hennie van der Zouw

ZWIJNDRECHT - Op de eerste wat warmere dag van het jaar ontmoette Groote Lindt thuis het verrassend laag geklasseerde Alblasserdam. Het was echter Alblasserdam dat vele malen scherper aan het duel begon en direct het initiatief pakte. Het was aan routinier Raymond Klootwijk te danken dat de gasten niet al binnen 10 minuten de voorsprong pakten. Daarna kwam er meer evenwicht en waren de kansen spaarzaam.  Het was Marcel van Berkel die halverwege de eerste helft met een kopbal het de lange keeper van Alblasserdam lastig maakte maar dat was het dan ook wel van de wel heel vrijblijvend spelende thuisclub.  En nadat de Lindt voor de zoveelste keer balverlies leed, was het Alblasserdam dat in de blessuretijd van de eerste helft de 0-1 binnenschoot.

In de rust had trainer Serge van den Hurk zijn mannen duidelijk aangemaand meer strijd te leveren en was er meer initiatief van de zijde van de Lindt te zien. Na enkele goede kansen niet benut te hebben was het Roel Peterse die na een mooie voorzet van Patrick Tukker hard en doeltreffend uithaalde : 1-1.   Wie dacht dat de Lindt hierna door zou drukken kwam bedrogen uit.  De goede openingsfase van de tweede helft kreeg geen vervolg en de ploeg grossierde wederom in veel balverlies. En omdat er veelal niet kort gedekt werd, kreeg Alblasserdam de kansen op een presenteerblaadje aangediend.  Het was geen verrassing dat uit een goed uitgespeelde aanval de 1-2 in de touwen werd gejaagd.

De nieuwe achterstand gaf de Lindt wel weer iets meer druk naar voren, maar dat gaf Alblasserdam de kans om te counteren.  Dat spelletje beheerst de ploeg goed, want in no time liep het uit naar een 1-4 overwinning.   Na eerdere flaters thuis tegen Asperen en onlangs Schelluinen, opnieuw een ruime thuisnederlaag voor Groote Lindt.  Na een goede start van de competitie lijkt het er dus op dat Groote Lindt de weg kwijt lijkt te zijn.  Aangezien in deze competitie vrijwel alle clubs dicht bij elkaar staan, is het van belang dat er weer een  driepunter behaald gaat worden.  Aanstaande zaterdag speelt de ploeg uit bij DFC en zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden om niet in de gevarenzone te geraken.